Tyk eller tynd af stress?

Lena skriver under Spørg om stress:

“Hej, jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor man altid siger man bliver tyk af at være stresset og ikke kan tabe sig. Det synes jeg nemlig ikke passer. Selv har jeg været meget syg af strees og tabt mig 20 kilo. (Før da var jeg en ganske normal kvinde der også var på slankekur ind imellem for ikke at blive for tyk). Og idag er jeg på konstant fedekur på grund af jeg har været syg af strees.   Jeg kan simpelthen bare ikke komme mig mere. Folk tror jeg har nervøs spiseværing. Det gør mig selvfølgelig ked af det, men jeg kan godt forstå de tror det, når man ikke ved hvorfor jeg ser ud som jeg gør. Jeg går i motioncenter 2 gange i ugen og jeg kan jo godt se på folks blikke, hvad de tror.
Jeg har en veninde der er sygeplejerske. Hun siger at det er en skrøne, at folk bliver tykke af strees. Hun har tit set folk er blevet pillet af, af problemer af strees. Men hvad er det der lige præcis gør at nogen bliver tykke og andre bliver utroligt tynde og magre? Og bare ikke kan komme sig igen”

Hej Lene

Stress påvirker os meget forskelligt. Mange mennesker oplever, at de begynder at spise for meget og også for usundt, når de er stressede, medens andre mister appetitten. Jo alvorligere stressen er, jo større er risikoen for tab af appetitten, og at man taber sig. Man kan således ikke sige noget generelt om, hvordan vægten bliver påvirket af langvarig stress.

I de fleste tilfælde bliver appetitten som før, når man kommer ud af stressen igen. Hvis det ikke er tilfældet, kan det være en god ide, at få en lægeundersøgelse, for at sikre sig at stofskifte m.v. er i orden.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

—————————-

Kender du til enten at tage på eller at tabe dig som følge af stress? Skrive gerne om det nedenfor til hjælp for andre.

1 comment on “Tyk eller tynd af stress?

  1. Anne Mette Holm

    Der er også kroppens biokemi….dannelse af hormonet Reaktiv T3, som er et storage hormon. T3 (en del af TSH) sørger for at næring bliver omsat til energi. RT3 skal bevare reserverne i krisesituationer. Kroppen oversætter al krise, skræk og panik til: hungersnød … og sætter ind med forsvar for reserverne, sætter forbruget ned.
    Nogle har – forbandetvis – et stærkere “forsvar” end andre.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>