At komme ned i kroppen

Bente skriver under Spørg om stress

“Hej.
Er sygemeldt med røde signaler og går hos en stress-behandler som siger, at det er meget svært at få mig ned – i kroppen – og væk fra hovedet. Jeg er begyndt at meditere igen, men skifter job nu og er bange for at ryge op i det røde felt igen. Hvad kan jeg gøre selv udover meditation og refleksion som er at ændre en uhensigtsmæssig indstilling til arbejdet = overpræstation. Har du et bud?
 
MVH Bente”

Hej Bente

Det er helt almindeligt, at man har svært ved at mærke sin krop, specielt når man er alvorligt stresset. Hjernen har igennem lang tid lært at koble alle signalerne fra kroppen fra. Men det kan genlæres. Det er fint, at du mediterer, men jeg har et redskab, som er endnu bedre. Desuden er refleksion ikke altid nogen god måde at finde stressårsager / uhensigtsmæssige indstillinger på, da man blot får bekræftet det, man tror i forvejen. Stress sker ubevidst, så der skal et detektivarbejde til. Både det, at komme ned i kroppen, og det at finde mønstre, kan klares med det samme redskab – nemlig en stressdagbog.

Ved at skriv en stressdagbog lærer du både at mærke din krop og at finde stressårsager. Det er ikke noget, du lærer fra den ene dag til den anden, men med træning bliver du bedre og bedre til det. Se mere under Sådan finder du dine stressårsager.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

—————————-

Hvordan kommer du ned i kroppen og væk fra hovedet? Du kan hjælpe andre ved at skrive om det nedenfor.

1 comment on “At komme ned i kroppen

  1. Jeg gik gennem en længere periode til terapeut grundet stress. Og hun lærte mig at grounde. Det betyder sådan set bare, at man igen skal have jordforbindelse og kontakt med kroppen. Jeg tror det er individuelt, hvad der virker – men for mig er det at lave noget fysisk, hvor jeg ikke skal tænke. To ting gør tricket for mig – og det er såre banalt. Det er nemlig havearbejde og dans. Når man pukler med at save æbletræ er det svært at tænke på ret meget andet. Og så er det som om, at det rammer et eller andet urinstinkt. For eksempel lavede jeg et ildsted i haven, da jeg var sygemeldt. Ren stenalder – men det hjalp.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>