Boganmeldelse: Binyretræthed – af James L. Wilson

Binyretræthed af James L. WilsonBogen “Binyretræthed” af James L. Wilson er en rigtig god bog, der beskriver stress og udbrændthed ud fra, hvad der sker i kroppen. Bogen er baseret på forskning og er skrevet i et letlæseligt sprog.

Har du svært ved at komme op om morgenen?
Føler du dig stresset og udbrændt? 
Bliver du træt uden helt at vide hvorfor?
Har du mindre lyst til sex?
Har du svært ved at finde livsglæden frem?
Skal du have kaffe for at holde dig selv kørende?

Hvis du kan svare ja til flere at disse spørgsmål, så har du muligvis binyretræthed.

Binyrerne er helt centrale for at kunne regulere kroppen og har en central funktion i forbindelse med f.eks. stress, da det er der stresshormonerne adrenalin og kortisol dannes. Hvis binyrerne på grund af langvarig stress, eller andre årsager, får nedsat evne (bliver trætte) til fuldt ud at producere de livsvigtige hormoner, så er det kun yderst forståeligt, at vores krop og psyke ikke fungerer optimalt mere.

Bogen beskriver gode leveregler for at forebygge binyretræthed (og stress). Bogen gør rigtig meget ud af kosten, som er yderst vigtigt for at holde kroppen i balance.

Der er en opskrift – en dagplan – på hvordan man kan komme ud af en binyretræthed.

En anbefalelsesværdig bog, både for at komme ud af en træthed, og for at forebygge en.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

Bogen koster kr. 298,- og kan købes f.eks. på www.saxo.com 

—————————-

Har du læste bogen? Hvad synes du om den?

3 comments on “Boganmeldelse: Binyretræthed – af James L. Wilson

 1. Mai Jensen

  Tusind tak for en meget informativ og brugbar blog!
  2013 blev jeg sygemeldt med stress. Jobcenteret pressede på og jeg jeg startede alt for hurtigt op. Jeg var kronisk træt og mine kognitive evner var absolut ikke på toppen. På min arbejdsplads bliv der med god grund set skævt til mig, uden at involvere mig blev jeg sat under opsyn af en kollega, der ikke brød sig om mig og sladderen gik stærkt. Jeg blev hende man ikke ville arbejde sammen med. Der blev lavet særregler omkring mit arbejde. Pludselig var der opgaver jeg ikke var kompetent til osv. Til sidt blev det legalt og fuldstændig normalt at tale grimt til mig. Jeg fik angst og gentagne depressioner, som blev behandlet med medicin. For 4 mdr siden knækkede jeg helt sammen og forsøgte selvmord. Uden held og jeg blev sygemeldt. Ledelsen vil ikke anerkende at jeg har stress pga dårligt arbejdsmiljø. Jeg har nu fået konstateret hashimotos og lavt stofskifte hvilket har sat mig i et noget bedre lys. I følge ledelsen er det jo bare det der er årsag til min sygemelding. Jobcenteret vil have mig igang med det samme. Nu er jeg jo velbehandlet med alt det medicin der kan proppes i mig. Og værst af alt påstår de at der er videnskabelig belæg for at jo hurtigere tilbage jo hurtigere rask. Jeg tænker hvordan Søren er man kommet til det resultat??? Måske er dem der har været sygemeldt længst, været dem der har været hårdest ramt.
  Jeg er ikke klar, det ved jeg! Psykologen på Psyk ville gerne sende en udtalelse men den vil jobcenteret ikke tage imod. Pga neurologiske vanskeligheder skal jeg have skannet hovedet om en måned, men den kan jobcenteret heller ikke vente på at få resultatet af. Hvad gør jeg ?

  • Hej Mai
   Det sociale er vigtigt, når man vil forebygge stress, og det, du har været igennem, er på ingen måde i orden. Det er klart, at det har påvirket dig dybt. Det hjælper dig nok ikke meget, men der findes faktisk ingen videnskablige undersøgelser, der viser, at det er vigtigt at komme hurtigt i gang, sådan som jobcentret påstår. Det er noget, der blot er gentaget så mange gange, at mange tror på det. Jeg håber at jobcentret lytter til din psykolog og til det de finde ud af på neurologisk.
   Mvh Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>