Du kan blive rask af stresstest

Avisen.dk har i dag en artikel om, at ” Stresstest gør raske danskere syge”. Dette er blevet citeret i flere andre medier. Dette er jeg absolut ikke enig i. Jeg mener at

  • – Stress gør raske danskere syge
  • – Stresstest kan være med til at åbne øjnene for om og hvor stresset man er

Desværre er vi ofte ikke opmærksomme på, hvor stressede vi er. Og her kan en stresstest hjælpe.   

Men enhver test er kun vejledende, og når vi taler om en stresstest, så er det vigtigt at være opmærksom på, at symptomerne kan skyldes andet end stress.

Hvis man scorer høje på en stresstest, er det fordi, der er noget galt. Man er fysisk eller psykisk ude af balance. Uanset om det er stress eller ej, så bør kan gøre noget, for at få det godt igen. Nogle gange vænner vi os til at have det dårligt, men det bør vi absolut ikke gøre. Vi bør have det fysisk og psykisk godt.

Stresstesten på www.forebygstress.dk tager netop hensyn til dette, da symptomerne er delt op i:

Grøn:  Den akutte stress (stressreaktion i en given situation)
Gul:  Moderat stress
Rød:  Den kroniske stress (stresstilstand).

Hvis man har alvorlige symptomer, bør man altid søge læge. Hvis lægen mener at de skyldes stress, er det et spørgsmål om at finde den rigtige form for hjælp. I mange tilfælde er stresscoaching en rigtig god form for hjælp. En stresscoach kan hverken give behandling eller terapi, men vedkommende kan hjælpe en med at få overskud, at fjerne stressen og at lære at tackle stressende situationer.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

—————————————–

Hvis du har en holdning til dette elle til artiklerne på avisen.dk og hvor det spreder sig i medierne, så læg gerne en kommentar nedenfor.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>