Ikke brug for anerkendelse?

Linda skriver i Spørg om stress:

“Hej Bjarne,

Jeg har et absolut drømmejob med supersøde kolleger og virkelig spændende opgaver.
Her før jul blev det alligevel for meget for mig, da flere af cheferne havde fundet ud af at jeg løste opgaverne godt og derfor alle 3 kom med opgaver til mig.
Hele efteråret har jeg følt mig træt og manglet overskud.
Før juleferien måtte jeg en mandag gå grædende hjem for jeg kunne bare ikke mere. Min læge sygemeldte mig en uge.
Jeg fik også “lykkepiller”.
  
Jeg har også fået ny chef som siger at hvis man ikke hører noget, er det godt hvad man laver. Jeg har dog lidt problemer med at jeg altid er i tvivl om jeg gør tingene godt nok. Føler “normale” mennesker at det er godt nok når de ikke hører andet? Jeg kunne i hvert fald godt bruge lidt anerkendelse bare engang imellem.
På nuværende tidspunkt må pillerne virke, i hvert fald ønsker jeg mig ikke længere at blive kørt ned af en stor lastbil. Men jeg har stadig ikke overskud, er træt og har kvalme og er utilpas.
Jeg mødte meget positiv respons fra min arbejdsplads og der blev skåret ned på mine opgaver.
Nu er jeg så tilbage efter 14 dages ferie og har da klaret den første uge på fuld tid.
Jeg er bare bekymret for hvornår det hele næste gang “vælter” for jeg bruger virkelig alt mit overskud på jobbet.
Jeg tror som sådan det ville være okay hvis jeg var delvis sygemeldt, men samtidig føler jeg at jeg “forventes” at være frisk efter så lang ferie. Jeg kan også godt klare at arbejde ca. 6 timer om dagen, de sidste 2 timer er lange at komme igennem..
Har du nogen gode forslag til hvad jeg kan gøre?”

Hej Linda

Det er skønt at høre, at du har et absolut drømmejob, men dit arbejdspres har klart været for højt.

Jeg bliver bekymret, når jeg hører om din nye chef, for når man ikke hører noget, er det IKKE godt. Det viser desværre manglende lederevne. Alle normale mennesker har brug for tilbagemelding på det, de laver, og ikke mindst anerkendelse.

Jeg tror også at det vil være godt for dig med en delvis sygemelding. Det er nemlig på ingen måde en lang “ferie”, du har holdt. Når man går ned med stress, sådan som du har gjort det, så tager det i gennemsnit mellem to og fire måneder, før man er ovenpå igen, alt efter hvilken hjælp man får.

I den kommende periode er det vigtigere, at du passer godt på dig selv, end at du passer godt på dit arbejde. Den bedste måde, du kan være noget for andre og din arbejde, er at prioritere dig selv højst.

De følgende måneder bør du ikke arbejde mere, end at du stadigvæk har energi, når du tager hjem. Ellers kommer du ikke ovenpå igen. Måske er det fire timer om dage du kan klare, måske kan du klare mere, måske skal det være mindre.

Jeg vil også forslå, at du tager skidt til at finde ud af, hvad der egentligt “forventes” af dig. Er det dine egne forventninger, eller er det din chefs forventninger, der er for høje? Afhængig af svarer bør du måske få hjælp til at se på dine egene forventninger, eller du bør tage en snak med din chef.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————- 

Kender du til manglende anerkendelse? Eller at forventningerne ikke passer med ressoucerne? Skiv gerne en kommentar nedenfor

4 comments on “Ikke brug for anerkendelse?

 1. Hej Bjarne,

  Tak for din tilbagemelding 🙂
  Jeg fik i mandags talt med min chef og vi blev enige om at jeg i en periode går kl. 2 istedet for kl. 4.
  Det er også ok at jeg går tidligere endnu hvis jeg har bruge for det.
  Så det betragter jeg som positivt.
  Desværre er min energi opbrugt allerede kl. 12 og jeg må hjem og sove. Jeg går nu og overvejer hvordan jeg bedst finder en løsning. Jeg kan sikkert godt få en aftale i stand om at gå kl. 12 istedet.
  Jeg har også overvejet at gå til læge igen, da min træthed er helt enorm – jeg kan nemt sove 11-12 timer i døgnet og føler mig alligevel ikke særlig veloplagt.
  Jeg læste på nettet at de lykkepiller jeg får kan give træthed som bivirkning men det er jo svært at vide om det er derfor når jeg nu var træt i forvejen.
  Med hensyn til hvad der “forventes”: Jeg tror det er mine egne forventninger den er gal med og at jeg har for svært ved at sige nej. Jeg øver mig i det, men får alligevel “raget” for mange opgaver til mig.
  Lige nu føles det især svært, for nu kan jeg jo meget lidt, også på hjemmefronten.
  Alle gode råd er velkomne! 🙂

 2. Hej Linda

  Tak for din opdatering. Det lyder som en god ide, at gå til lægen med din træthed.

  Du skal nok kun fokusere på én ting, og det er at blive rask igen hurtigst muligt. Fokuser på dig selv og dit velvære. Når du bliver træt, så er det fordi din krop siger stop, og så bør du lystre den og stoppe.

  Jeg synes også, du skal overveje at få yderligere hjælp. Se mere under http://www.forebygstress.dk/individ_stress_roed.htm

  Mvh. Bjarne Toftegård

 3. Hej Linda

  Pas på dig selv, der er ikke andre til det, men det kan være meget svært at indrømme overfor sig selv, at ligenu magter jeg ikke det ,jeg forventer af mig selv. Men, som Bjarne skriver, lyt til din krop.

  Du får det ikke bedre, før du lærer at mærke, hvad din krop fortæller dig. Din krop er i nogle situationer klogere end dit hoved. For den er ikke styret af dårlig samvittighed og forventninger.

  Håber det bedste for dig.

  Med venlig hilsen
  Lene S.

 4. Pingback: Svar til Lene S

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>