Når stress har ramt samleveren

Tommy Skov skriver under Spørg om stress:

“Stress og samlever/ægtefælle
Der er meget obs. på stress og arbejdspladsen.

Der hvor situationen oftest rammer hårdest, er på hjemmefronten både for den stressramte, men sandelig også for vedkommendes samlever!  

Findes der, materiale der beskriver situationen for en samlever og evt. råd til gøren og laden i en sådan situation?

Her tænkes ikke specielt på, at få den stressramte til at anderkende problemet, men når stressen har ramt og man skal have en hverdag til at hænge sammen.
Venlig hilsen
Tommy”

Kære Tommy

Det er aldrig let, når en samlever / ægtefælde eller andre tæt på bliver alvorligt stressede. Jeg har skrevet mit hæfte “Hjælp mennesker med stress” for netop at hjælpe i disse situationer.

Jeg kan forstå på dig, at din samlever godt er klar over, at hun er stresset. Det er rigtig god, da erkendelsen i sig selv kan være svær.

Alvorlig stress er ikke noget man skal affinde sig med. Det er ikke et spørgsmål om at få en “hverdag til at hænge sammen”, men et spørgsmål om, hvad gør man ved det! Se mere under: Alvorligt stresset – Hvad gør du så?

Nu ved jeg ikke ud fra det, du skriver, hvordan jeres situation er. Men punkt ét er, at du hjælper din samlever med at få den rette hjælp. Punkt to er, at du støtter hende, så godt du kan, på hendes præmisser. Frem for at du kommer med forslag til hende, kan du spørge hende om, hvordan du bedst kan hjælpe hende.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————————

Har din samlever / ægtefælde (haft) alvorlig stress? Hvordan klarede I situationen? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor til hjælp for andre.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>