Overbelastningsreaktion / Udmattelsesdepression

Jane skriver under Kvalme og hjernetanken ved den mindste smule stress:

“hej Bjørn Toftgård

Jeg holdt op med at ryge d.24.4.09 og jeg havdde en god kollega igennem 9 år.Der har fået kræft for 2 gang og døde her den 5.7.09 så blev jeg fyret den.4.5.09.og fik en lille hund den.31.5.09. og så kunne jeg ikke mere.den4.6.09 lå jeg på en liggestol ude i haven til min mand kom hjem fra arbejde kl. 16.00. og han tog mig til læge samme dag.   hvor jeg fik beroligende piller alprazolam 0,5mg. men jeg kan ikke sove natten igennem. og så må man ikke få det i længre tid da de er vanedannende. jeg får ikke nogle piller da de siger på psy.skadestue. at det er en overbelastningsreaktion.Og hvad er så det.jeg har nogle dage hvor jeg har det meget godt, og andre dage hvor jeg ikke kan gå i brugsen i frygt for at møde folk jeg kender. jeg kan ikke forstå, hvad der sker med min krop.jeg går ca. 16km om dagen. men det har jeg behov for når jeg har det dårlig.hvor langtid tager dette. jeg går hos en psykolog men jeg forstår ikke altid hvad det går ud på. jeg har kvalme hver gang jeg skal spise og jeg har tabt mig 8 kl. siden d.4.6.09. findes der medicin til det jeg fejler.”

Hej Jane

En overbelastningsreaktion er blot et ord for det, du oplever, hvis du har været ude for mere, end du kan klare, rent psykisk. Det kan både være som følge af langvarig stress og andre psykiske belastninger. Hvis man oplever en overbelastningsreaktion i for lang tid, så risikerer man at udvikle en udmattelsesdepression, også kaldet en udbrændthed.

Jeg synes at du skal fortælle din psykolog, at du ikke forstår, hvad det går ud på. Hvis psykologen ikke kan forklare det, så du forstår det, så er det måske ikke den rigtige psykolog for dig.

Jeg synes også, at du skal snakke med din læge og/eller psykolog, om du har en depression. Hvis du har en depression, så kan medicin også komme på tale. Du kan også tale med din læge om du måske skal have en henvisning til en psykiater.

Det er meget svært at sig, hvor lang tid det tager, så du må nok have en del tålmodighed. Jo bedre du er til at være god ved dig selv, jo hurtigere bliver du rask igen.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————————

Kender du til overbelastningsreaktion? Hvordan går / gik det? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

2 comments on “Overbelastningsreaktion / Udmattelsesdepression

  1. Jeanette

    Hej Bjarne
    Jeg har et hurtigt spørgsmål: Er posttraumatisk stresssyndrom det samme som belastnings reaktion og er belastningsreaktion en slags angst?
    Mvh jeanette

  2. Fantastico, é un’inizio ma puo’ sempre continuare vero’???certo che é una bella soddisfazione vedere scrito il proprio nome su una rivista…peccato ce qui non saprei dove trovarla per darle un’occhiata.Buonissima giornaa e in bocca al lupo.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>