Psykisk terror fra chef

 Lisbeth skriver under Spørg om stress“Jeg er lige blevet sygemeldt pga stress og har lige prøvet stresstesten, resultat: 182.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre da det egentlig ikke er mine arbejdsopgaver der stresser,. Jer har indtil for en måned siden haft overblik over mit arbejde og arbejdet støt og roligt.

Det jeg ikke kan klare er den psykiske terror jeg bliver udsat for af min leder. Det startede for et år siden efter at jeg have være   alvorligt syg og været sygemeldt i 5 måneder. Indenfor den sidste måned er det eskaleret og jeg har været indkaldt til 3 revselsessamtaler og min leder har udstukket særlige regler der gælder for mig og som ikke stemmer overens med arbejdspladsens regler. Ved sidste samtale for et par dage siden brød jeg grædende sammen.

Hvor kan jeg få hjælp?”

Kære Lisbeth

Det er forfærdeligt at opleve psykisk terror, chikane og mobning. Det er noget, som kan give hvem som helst alvorlig stress.

Jeg er helt enig med “mor42”, som i et svar til dit indlæg anbefaler, at du går til din fagforening. Og som hun skriver: “Man skal ikke finde sig i den slags”. Det er noget af det, man har en fagforening til.

Hvis det ikke er muligt at få fagforeningen ind i sagen, må du gå til din chefs chef eller personaleafdelingen og fortæller om, hvordan du opfatter situationen. Hvis din chef ikke ændrer adfærd, er løsningen, at enten han eller du skifter arbejde, enten internt i virksomheden eller til en anden virksomhed. Det kan ikke fortsætte, som det gør nu. Måske skal du også tale med din læge om, hvorvidt du skal sygemeldes, indtil der er fundet en løsning.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

———————————

Kender du til psykisk terror, chikane eller mobning fra din chef? Hvordan ændrede situationen sig? Du hjælper andre ved at skrive om det nedenfor.

4 comments on “Psykisk terror fra chef

 1. kære lisbeth skynd dig væk . jeg tror jeg ved hvad du føler og tænker.han skal ikke knække mig. jeg er glad for mit job.inden du for set dig om har din chef fået medløber.du vil for evigt side med en følse af afmagt dårlig behandling og frem for alt dit helbreb tager skade du kan godt klage her og der men du kan også risiker at din chef overhører alle påbud.det gjorde min og hans medløber der sker dem ikke en skid så søde pige løb din vej så længe du har overskud og dit selvværd ikke er øddelagt mange knus og kærlige tanker lena

 2. Kære Lisbeth
  Det bliver aldrig den arbejdsplads som du i sin tid blev ansat på – så du skal sige op hurtigst muligt. 3 revselesssamtaler og speciale regler der gælder kun for dig – han/hun er da helt klart i fuld gang med at få dig knækket. LAD DET IKKE SKE. Tænk på at du har ret til et godt liv, og at det kan du få mange andre steder end lige der. Psykiske problemer kan tage længere tid en at finde et nyt job.
  MH Annette

 3. Tina Hoffbeck

  Kære Lisbeth,

  jeg har oplevet noget tilsvarende dit.
  Jeg er en type der ikke finder mig i noget sådant uden oprør.
  Jeg gav min chef svar på tiltale og hun brød sig absolut ikke om at få modspil.
  Flere gange blev jeg hevet ind og “revet” ned, sågar blev jeg en dag beskyldt for indbrud på min egen skole og på mit eget kontor.
  Ligesom jeg blev anklaget for at drikke mig fuld og danse på bordene til skolens fester, jeg drikker mig aldrig fuld, jeg er kristen og jeg danser ikke på bordene – langt fra. Og der havde kun været en fest, en julefrokost, hvor jeg gik før kaffen og kagen, så altså ingen dans.
  Jeg blev beskyldt for tusinde utrolige ting, det mest irriterende var, at intet havde bund i sandhed.
  Jeg gik til min fagforening.
  Det vakte vrede og jeg blev indstillet til afskedigelse.
  Jeg har nu fået hjælp via min fagforening ved en psykolog med erfaring i stress og psykisk arbejdsmiljø.
  Jeg er aftrådt min stilling og fandt/blev straks tilbudt et andet godt arbejde.
  Jeg skrev en langt brev vedr. alt det hele, med beviser, mails, sms osv. til vores skolechef.
  Jeg vil også sige til dig. Find dig absolut ikke i noget sådant.
  Du er Herre i dit eget liv og har krav på et godt liv, hvor du bliver behandlet godt.
  Lad dig ikke blive din chefs “brækspand”, du er ikke et offer vel?
  Du har sikkert gode kolleger og er glad for dine arbejdsopgaver, det havde jeg.
  Men det er det ikke værd og har din chef for meget magt, så drop det.
  I sidste ende skal du huske, at det er mennesker med et meget lavt selvværd, der behandler andre skidt.
  De dækker over egne mangler.

  Kæreste Lisbeth du er så speciel og så godt et menneske, gør modstand.

  Venligst Tina Hoffbeck

 4. Kære Lisbeth.
  Stor tak for dit indlæg. jeg er overbevist om at vi er mange, der har prøvet nøjagtig det, du beskriver.
  Og uanset alle teorier om hvem der får stress osv. så er jeg overbevist om flg.
  At den medarbejder, der er værdsat og respekteret har indflydelse på egen arb.situation. Den medarbejder er godt beskyttet mod at få stress. Det er den uærbødige
  selvtænkende medarbejder, der bliver ramt af stress.

  SKYND DIG VÆK…også selvom det koster hus og hjem. PØJ PØJ
  Jeg ønsker dig alt godt Mange hilsener fra Astrid

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>