Sikre forholdet til stresset kæreste?

Tina skriver under Spørg om stress:

“Kære Bjarne

Jeg har en kæreste, der viser stort set alle de nævnte symptomer på stress. Trods han elsker mig er det mig han har valgt, at “skære bort” hvis man kan sige det sådan. Har prøvet at læse mig til hvordan jeg kan hjælpe ham. Mit problem er, at vi ikke er samlevende og jeg derfor ikke længere er tæt nok på til at hjælpe ham med mit nærvær. Jeg har sendt ham forskelligt materiale og er sikker på at han er kommet til den konklusion, at han har stress, men er også ret sikker på at han mener han kan hjælpe sig selv.  
Jeg behøver råd til hvordan jeg bedst muligt kan hjælpe ham, og derved forhåbentlig vores forhold, trods den fysiske afstand.

Hilsen
Tina”

Kære Tina

Jeg kan godt forstå dine ønsker / bekymringer. Det er ikke altid let, når ens kæreste er stresset, uanset om man bor sammen eller ej. Når man er stresset, trænger man nogle gange blot til at være sig selv, som eksempelet i af mine foregående svar. Se: http://www.forebygstress.dk/blog/vil-bare-v%c3%a6re-helt-alene-i-verden

Det er godt, at din kæreste er ved at indse, at han er stresset. Det er nemlig den første forudsætning for at få det bedre.

Den bedste måde, du kan hjælpe din kæreste og jeres forhold på, er ved at være der for ham og at være tålmodig. Nogle gange vil han have lyst til at være sammen med dig, og nogle gange vil han have mere lyst til at være alene.

Frem for at du skal gætte på, eller “vide”, hvad der er bedst for ham, er det bedre at spørge ham, hvad han har lyst til, og hvordan du bedst kan hjælpe ham. Hvis han nogle gange ikke har lyst til noget, eller han ikke mener, du kan hjælpe ham, så må du respekter det.

Hvis du er der for din kæreste, uanset hvordan han har det, så har du ham også, når han kommer ovenpå stressen igen.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————

Kender du til at din kæreste er stresset? Hvordan tackler / tacklede du situationen? Skriv gerne om den nedenfor til glæde for andre i samme situation.  

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>