Stress og penge

Per Jensen skriver under Hvordan du finder de egentlige stressårsager:

“Hej Jeg er en mand på 45 år som er meget stresset. Tror Jeg ved hvad der forårsager stressen. Det er en tilbagevendende spekuleren på at få pengene til at slå til da der kun lige er nok eller faktisk dårlig nok. vi er låst fast så derfor er der ikke råd til sygemelding da det jo bare forværer situationen. Men hvordan kommer Jeg nu videre herfra. Jeg kan jo ikke bare være ligeglad.   

Mvh Per Jensen”

Kære Per Jensen

Det er aldrig rart, når man er låst fast i en uønsket situation. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan hjælpe dig genne denne blog men vil lige komme med nogle generelle råd:

1) Hvis du ikke allerede har gjort det, så tal med en bankrådgiver eller anden kompetent person om din økonomi. Nogle gange kan de se nogle muligheder, som du ikke selv kan se.

2) Snak med nogle andre om din situation og spørg, om de har nogle ideer. Nogle gange kan andre se nogle muligheder.

3) Hvis der ingen ting er at gøre, så er løsningen, at du indtil videre accepterer din situation på godt og ondt. Dine spekulationer hjælper dig ikke, hvis de ikke fører til en handling. Du må klare dig så godt du kan, indtil tiderne bliver bedre.

4) Læs evt. bogen “Stressfri gennem krisen” af Thomas Milsted 

Mvh. Bjarne Toftegård

—————————–

Kender du til stress i forbindelse med penge / økonomi? Hvad har du gjort? Læg gerne en kommentar nedenfor.

2 comments on “Stress og penge

 1. sygemeldt

  Torsdag i sidste uge fik jeg simpelthend bare nok – var indkaldt til møde, med tre ledere, jeg blev dirrekte spurgt om, “om jeg selv følte, at jeg var kompetent til mit arb.” Ydermere forlangte min chef, at jeg dirrekte skulle udføre fusk – de grinede endda, og nævne en tidligere kollega, som var rigtig god til dette – ham fik de endda tilskud til – det kunne da være, at de også kunne få det i stedet for mig.
  Jeg Kunne simpelthen ikke få et ord ud af munden, og mumlede bare ja til nogle løsningsforslag, hvor jeg kunne få hjælp til, at indhendte det forsømte.
  Der skal lige indskydes, at jeg har været sygemeldt en md. pga. en operation, som ledensen var blevet informeret et halvt år forinden. Jeg tilbød, at arb. en smule hjemmefra, da der ikke var nogen til, at tage over – det gør jeg aldrig mere – blev kimet ned hver dag, og min chef forlangte nærmest, at jeg skulle arb. på fuld tid.
  Siden sidste sommer har jeg kigget lidt efter et nyt job, men der har ikke rigtig været noget, og har skudt det hend på, at jeg nok bare var nærtagende, når jeg følte modlæshed, og havde let til gråd, når jeg virkelig var træt af at gå på arb.
  Torsdag da jeg kørte hjem fra mødet stortuede jeg, og var samtidig gal indbendig – hvorfor sagde jeg ikke fra? – jeg er af den overbevisning, at det er en bevist måde de forsøger at få mig til selv at sige op. Dagen før havde vi haft fyringsrunde nr. 15 på 2,5 år.
  Jeg har sygemeldt mig, uden at give en grund til min chef – magter det ikke – Skal jeg egentlig det? Tog til lægen tirsdag, og han sygemeldte mig i 14 dage, – så skal vi snakke sammen igen.
  Hvorfor føler man sådan en dårlig samvitighed over at melde sig syg ? og hvordan kommer jeg af med den følelse af virkelig af være en fiasko – inderst inde ved jeg jo godt, at jeg gjorde mit bedste, og at jeg er god til det jeg laver. Fik lige en Sms fra en kollega – bare det´ er nok til, at få mig til at stortude…..burde man gå til psykolog, eller er det bare tiden, som skal til, for at jeg kommer ovenpå igen? (scorede forresten 196 i stress testen)

 2. Pingback: Svar til "sygemeldt"

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>