Stresset som sygemeldt?

Nicolai skriver under Spørg om stress:

“Hej,
Jeg har nu været i mit første job 4 måneder siden jeg blev færdig med mit studie.
I de fire måneder her jeg oplevet flere omstruktureringer, og dermed en høj grad af usikkerhed omkring fremtiden, både hos mig selv, men også mine kolleger.
 

Jeg gik før jeg kom i job længe ledig, 9måneder. En tid der stressede mig enormt.
Jeg er i den situation nu at jeg er godt og grundigt stresset, og kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre.
Jeg har hørt andre der er sygemeldt fra deres job, men mine erfaringer med ikke at være i arbejde var jo også at jeg så blev stresset, så det virker umiddelbart ikke smart.
  

Hvad er der af andre måder at komme af med det stress på, end at forlade arbejdsmarkedet?
mvh
Nicolai”

Hej Nicolai

Som du oplever, så kan man sagtens blive stresset som arbejdsløs, og man kan også blive stresset som sygemeldt. Der behøver ikke at være et ydre pres, for at man bliver stresset. Faktisk, så regner man med, at ca. 7 % af de arbejdsløse er kronisk stressede (i det røde område).

I dit tilfælde vil det nok ikke hjælpe dig bare at blive ledig eller sygemeldt i en periode, uden samtidig at få professionel hjælp. Det har du jo i forvejen dårlige erfaringer med. Men vi er meget forskellige som mennesker, og for andre kan det netop være det, der er løsningen.

Du kan ikke selv se en vej ud af din stress. Det er ikke fordi, der ikke er en vej, men du skal nok have hjælp til at komme ud af stressen og til at lære at forebygge fremtidig stress. Det er noget en stresscoach eller en god psykolog kan hjælpe dig med.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————————–

Til andre læsere: Kender du til at være stresset som sygemeldt eller ledig? Skriv gerne om det for at hjælpe andre i en lignede situation.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>