Dårlig samvittighed over sygemelding

“sygemeldt” skriver under Stress og penge:

“Torsdag i sidste uge fik jeg simpelthend bare nok – var indkaldt til møde, med tre ledere, jeg blev dirrekte spurgt om, “om jeg selv følte, at jeg var kompetent til mit arb.” Ydermere forlangte min chef, at jeg dirrekte skulle udføre fusk – de grinede endda, og nævne en tidligere kollega, som var rigtig god til dette – ham fik de endda tilskud til – det kunne da være, at de også kunne få det i stedet for mig. 
Jeg Kunne simpelthen ikke få et ord ud af munden, og mumlede bare ja til nogle løsningsforslag, hvor jeg kunne få hjælp til, at indhendte det forsømte.
Der skal lige indskydes, at jeg har været sygemeldt en md. pga. en operation, som ledensen var blevet informeret et halvt år forinden. Jeg tilbød, at arb. en smule hjemmefra, da der ikke var nogen til, at tage over – det gør jeg aldrig mere – blev kimet ned hver dag, og min chef forlangte nærmest, at jeg skulle arb. på fuld tid.
Siden sidste sommer har jeg kigget lidt efter et nyt job, men der har ikke rigtig været noget, og har skudt det hend på, at jeg nok bare var nærtagende, når jeg følte modlæshed, og havde let til gråd, når jeg virkelig var træt af at gå på arb.
Torsdag da jeg kørte hjem fra mødet stortuede jeg, og var samtidig gal indbendig – hvorfor sagde jeg ikke fra? – jeg er af den overbevisning, at det er en bevist måde de forsøger at få mig til selv at sige op. Dagen før havde vi haft fyringsrunde nr. 15 på 2,5 år.
Jeg har sygemeldt mig, uden at give en grund til min chef – magter det ikke – Skal jeg egentlig det? Tog til lægen tirsdag, og han sygemeldte mig i 14 dage, – så skal vi snakke sammen igen.
Hvorfor føler man sådan en dårlig samvitighed over at melde sig syg ? og hvordan kommer jeg af med den følelse af virkelig af være en fiasko – inderst inde ved jeg jo godt, at jeg gjorde mit bedste, og at jeg er god til det jeg laver. Fik lige en Sms fra en kollega – bare det´ er nok til, at få mig til at stortude…..burde man gå til psykolog, eller er det bare tiden, som skal til, for at jeg kommer ovenpå igen? (scorede forresten 196 i stress testen)”

Kære “sygemeldt”

Det er godt, at du får en pause. Som du beskriver dine lederes opførsel, så er den upassende.

Du skal være klar over, at alle kan blive stressede / ude af den, hvis omstændighederne er til det. Når vi føler os pressede i længere tid, kommer vi mere og mere ud af balance både fysisk og psykisk, indtil vi på et eller andet tidspunkt bryder sammen.

Når du får dårlig samvittighed over at være sygemeldt, hænger det nok sammen med dit ønske, eller din pligtopfyldelse, om at være på arbejdet. Selv om du logisk set nok kan se det fornuftige i en sygemelding, så prøver din underbevidsthed at gøre, at du gør, som du plejer – at passe dit arbejde. Du kan måske se din sygemelding som en slags rekreation eller restitution ovenpå en lang overbelastning.

Jeg synes absolut, du skal prøve at få noget hjælp. Når du får 196 i stresstesten, er du meget ude af balance, og det er ikke nok, bare at blive derhjemme et par uger. Du kan se mere under: Alvorligt stresset – Hvad gør du så?

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————–

Kender du til dårlig samvittighed under en sygemelding? Skriv en kommentar nedenfor.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>