Overfaldet på arbejdet

Henriette skriver under Spørg om stress:

“Hej,
Jeg har lige prøvet stresstesten – og resultatet blev 164…hmm. Synes det var noget skræmmende at en test kunne opremse så mange af de symptomer som jeg oplever i min dagligdag.
Jeg er en 31 årig kvinde der for ca 9 mdr siden blev overfaldet på mit arbejde.
   En psykiatrisk afdeling. Hvilket resulterede i at jeg i dag har fået en permanent skade i hj. arm/skulder der giver daglige smerter. Jeg var sygemeldt i 3½ måned pga dette. Jeg fik aldrig tilbuddet om at få snakket situationen igennem fra min arbejdsplads, hvilket jeg jo nok burde have haft. Jeg begyndte på mit arbejde igen for 5 mdr siden…og glædede mig til det. Men overfaldet og det at jeg ikke fik talt om det med profesionelle har gjort mig mere modtagelig overfor pres på mit arbejde..tror jeg da….
Igennem de sidste par måneder har jeg langsomt kunne mærke at jeg er blevet mere irritabel, følsom (kan græde over ingenting), har svært ved at sove…..falder som regel først i søvn langt ud på natten og det værste er nok at jeg er begyndt at glemme ord når jeg taler med folk. Hvilket jo også har en påvirkning især når jeg er på arbejde.
Lige nu ved jeg ikke helt hvad jeg skal gøre….det er først i de sidste par dage at jeg selv har indrømmet at jeg muligvis er mere presset end godt er efter en af mine kollegaer spurgte om jeg var okay – da jeg så meget træt ud.
Skal jeg opsøge min læge eller er det bare mig der overreagerer?
Venlig hilsen Hen31″

Hej Henriette

Det er en alvorlig sag at blive overfaldet på arbejdet, og det glæder uanset om det er på en psykiatrisk afdeling eller andre steder. Foruden evt. fysiske skader, så sætter det ofte dybe ar i sjælen, som ofte først kommer til udtryk på et senere tidspunkt.

Du overreagere på ingen måde, og jeg vil absolut anbefale, at du taler med din læge. Tag gerne en udskrift at stresstesten med. En anden ting, du kan tale med din læge om, er om overfaldet kan have givet dig PTSD.

Overfald fører nemlig ofte til PTSD, posttraumatisk stresslidelse, som er et slagt traume, som kommer af en eller nogle få voldsomme hændelser. Det gør, at man bliver mere sårbar, når man er i situationer, der ligner den, hvor overfaldet skete. Hvis lægen mener, at det kan være tilfældet, så bør du have en henvisning til enten en psykiater eller en psykolog med speciale i PTSD. Jeg vil også anbefale, at du kontakter din fagforening for at afklare de fagretslige forhold.

Jeg håber, at du får en god hjælp, så du kan komme ovenpå igen og få et rigtig god liv fremover!

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

———————

Kender du til overfald? Hvordan havde du eller vedkommende det efterfølgende? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

1 comment on “Overfaldet på arbejdet

  1. for små to år siden blev jeg overfaldet efter at have været i byen med en kammerat. jeg gik alene, og pludseligt var de over mig. de var tre, og mens jeg tumlede rundt med to af dem filmede den tredje. pludseligt havde den ene en kniv, og jeg ved ikke den dag i dag hvordan, men på en eller anden måde fik jeg drejet hans arm så han fik stukket sig selv, hvorefter de stak af. jeg ringede til politiet, og de var der hurtigt. de søgte med hunde og fandt noget blod på vejen, men aldrig de tre.
    tidligt om morgenen knækkede jeg helt, og ved min brors hjælp kom jeg på psykriatisk skadestue, hvor jeg var et par dage. da jeg havde haft et stort forbrug af alkohol pga problemer i mit forhold, har den efterfølgende behandling udelukkende handlet om dette. Jeg har læst om ptsd. og det er skræmmende så meget jeg genkender, bla. omkring stress. jeg tog stresstesten og den sagde 176.
    kan det være ptsd.?
    mvh. jørgen

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>