Skifte arbejde ved sygemelding?

 Britt skriver under Spørg om stress

“Hej Bjarne

Har med glæde læst din bog “Stress eller ikke stress” og arbejder med alle de gode redskaber du beskriver. Har været sygemeldt med stress i 6 uger og var i sidste uge til samtale på arbejdspladsen vedr, opstart på ½ tid efter nytår. Syntes det hele var begyndt at gå fremad, men er da blevet “bombet” tilbage til virkelig dårlig søvn og masser af fysiske reaktioner og tanker igen, og det hele drejer sig om job og tanker om at vende tilbage. Det skal lige tilføjes at denne stress blev udløst af knap 2 års frustration på jobbet – det være sig opgavemæssigt, manglende struktur, manglende ledelse osv, Alt dette gør selvfølgelig at jeg nu HELE tiden går med tanker om – om jeg skal tilbage?? Bliver det nogensinde godt ?? Er det her et vink om, at jeg skal noget HELT andet??   Det er de tanker der fylder, og vil jeg falde til ro og få stresssen helt ud af kroppen, hvis arbejdsforholdet bliver afbrudt?? Er faktisk så langt, at jeg har kontaktet min fagforening for råd og psykolog timen i morgen skal bestemt handle om disse tanker – men kunne godt bruge et råd – skal man gå tilbage til en fuser ?? Eller erkende, at det var det her det gjorde udslaget og komme væk ?? Andre med samme erfaring ??

På forhånd tak.

Mvh, Britt”

Hej Britt

Det er svært at give råd om fremtiden alene ud fra din henvendelse. Når du i knapt 2 år har oplevet frustration på arbejdet, så sætter det sig i underbevidstheden, og du oplever angst/stress alene ved at tænke på arbejdet. Det kan være en rigtig god ide at få noget kognitiv terapi mod denne angst, så den ikke bliver bestemmende for dit valg af arbejde.

Hvis det ikke lykkes at komme af med angsten, så er løsningen at finde noget andet. Hvis det derimod lykkes at komme af med angsten, og du ønsker at vende tilbage til jobbet og kan få en fornuftig aftale om dine arbejdsforhold (så du ikke blot vender tilbage til den samme stress), så vil det være det bedste at komme tilbage (“op på hesten igen”). Du kan så på sigt overveje om du skal finde noget andet, hvis arbejdsforholdene ikke er gode.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————————-

Kender du til overvejelsen om at skifte job i forbindelse med er stresssygemelding? Skriv gerne om det nedenfor for på den måde at hjælpe andre.

9 comments on “Skifte arbejde ved sygemelding?

 1. Kommentar til:skifte arbejde ved sygemelding.
  Det var med stor lettelse at jeg læste dette indlæg, da jeg står i nøjagtig den samme situation.
  Jeg har været sygemeldt i 3 mdr. og det er meningen at jeg skal starte på mit job igen om en måned.
  Men da jeg var til “omsorgssamtale” fik jeg det kun meget dårligere, og faldt i igen, mht at undskylde og forklare (som jeg altid gør) – bare tanken om at skulle tilbage giver mig hjertebanken osv osv.
  Desværre er jeg 56 år, og ved at jeg får svært ved at finde noget andet. Og jeg føler mig slet ikke i stand til at oparbejde de kræfter der skal til for at starte i et nyt job. Det er rigtigt gået op for mig hvor lavt selvværd jeg har. Min læge mener forøvrigt også at jeg har en lettere depression, og det gør det jo heller ikke nemmere. Men jeg føler faktisk at jeg falder længere og længere ned i et hul. Jeg er så heldig at være udtrukket til et forsøg på Arbejdsmedicinsk Klinik et Stressbehandlingsprojekt, men indtil nu ser jeg desværre ikke nogen fremskridt.

 2. Jeanette

  Jeg er lige i dag blevet meldt syg med stress, for at gøre det kort, blev jeg i december 2009, scannet i min skulder og havde her, en delvist overrevet sene. Det krævede en sygemelding for det sku holdes helt i ro. Den voksede sammen og jeg fik så en indeklemning af senen, frossen skulder og inflammation mv, som indebar noget sygemelding i år.

  Jeg har været ansat siden sidste år, altså lidt over et år, og har næsten været mere syg end været der. Jeg startede så på deltid og det gik egentligt ok, trods ingen søvn og stress over, skulderen ikke heles nok og hurtigt nok og fordi jeg mangler søvn og ikke føler mig energisk og er træt og mangler overskud.

  Jeg skulle så holde ferie, efter at have været hver dag på job deltids i over to mdr, og jeg havde et håb om, at nu ville jeg få den energi jeg manglede og skulderen ville jo nok blive bedre. I stedet for alt dette, stressede jeg og fik konstateret mavesår, ved pusteprøve og kom i beh i min ferie.

  Den sidste uge af min ferie er gået med rysten, minus nattesøvn, smerter i maven og ondt over lænden. Min skulder er rigtig dårlig også. Altså en masse symptomer. Sveder om natten helt vildt uden der er meget varmt og hovedet og tankerne kører helt vildt.

  Jeg er i forvejen udbrændt i mit fag, da det er et meget hårdt job, som ikke giver så meget feedback tilbage. Især i denne tunge situation, føler jeg ingen overskud til de mennesker som jeg bør give en masse, trods intet tilbage. Men leder har været fantastisk har gjort alt for mig, og har holdt fast i mig, at jeg skulle blive, men jeg ved godt nu, at jeg nok står til en fyring eftersom min læge har sygemeldt mig et måned nu igen.

  Det stresser at vide, at jeg ikke slår til, at jeg ind imellem må svigte og sygemelde mig, det stresser at jeg ved nogen forventer, at nu må jeg da snart blive rask og det ikke kan blive ved, mit fagområde stresser mig fordi det ikke rummer så meget glæde og mere rummer omsorg og hjælp og sygdom hele tiden, det er svært med et manglende overskud og et stresshoved.

  Fakta er jeg har fået så lang snor i mit job, at jeg også stresser over det, og føler jeg svigter så meget, mine kolleger, min leder osv osv… er bange for nogen tror det er pjæk osv osv…

  Jeg er ikke deprimeret, da jeg godt kan mærke forskel på dette, fordi jeg ser det som, når jeg kan forklare hvorfor jeg har det som jeg har, så er det ikke depression, for en depression kan ikke forklares, den kommer ofte bare. Men jeg kan sætte finger på alt og sige det stresser mig…

  PÅ en måde stresser det mig også at vide, hvad tænker de nu derude på jobbet, nåeh er hun nu syg igen, og nåeh forlænger hun sin ferie nu… alle de tanker. Jeg er nok noget af det mest ærlige menneske som aldrig ville kunne udnytte systemerne og jeg er altid meget ærlig med hvad jeg fejler og hvorfor.

  Desuden står jeg overfor og heller ikke i en fyring ville kunne beholde mit hjem som jeg har boet i over 15 år. Jeg købte lejligheden for ca 4 år siden fordi jeg troede det ville være en fordel og fordi jeg har boet her så mange år. Det stresser mig også, at jeg kan miste mit hjem, for hvor skal jeg så flytte hen, jeg kan ikke klare mig for en fagforening eller sygedagpenge, det er helt umuligt.

  Så alt i alt kan jeg bare ikke komme ud over min stress og det er meget hårdt.

 3. Jeanette

  Hov jeg er også oppe i alderen snart 50 og det bliver heller ikke nemt for mig at finde nyt job, har forsøgt og ingen melder tilbage overhovedet og det betyder jeg er for gammel, og det stresser mig søreme også

 4. Hej Jeanette
  Tak for din historie. Der er rigtig meget, der stresser dig, og det stresser dig også, at du er så stresset. I et eller andet omfang er du fanget i en ond cirkel. Jeg ved ikke, om du får noget psykologhjælp, men jeg er sikker på, at det vil kunne hjælpe dig til at få brudt dit mønster med f.eks. dårlig samvittighed.
  Mvh Bjarne Toftegård

 5. Ja så blev jeg fyret, desværre, men også forståeligt nok. Det har givet stress på en anden måde nu. Jeg har ikke umiddelbart råd til en psykolog heller ikke selvom denne henvises fra lægen, for jeg går også til behandling for min skulder og det er 300 og lidt til pr uge også. Så desværre kan jeg ikke det hele….
  Tak for svaret på denne kommentar til Bjarne

 6. Anne Mette

  Et enkelt – ? – spørgsmål:
  Hvis man er i arbejde og sygemeldt (pga stress), er det så tilladt at søge andet arbejde i sygeperioden?

 7. Hejsa.

  Hvis man søger arbejde når man har stress, så betegnes man som rask hos kommunen. Jeg søgte nemlig nyt arbejde, men fik af vide at det skulle jeg straks holde op med. Mit arbejde var årsagen, så jeg fandt det naturlig at søge noget andet, men ak de kære kommuner de bestemmer jo…

  Jeg mener dog stadig man skal gøre det, hvis det er kilden. Bare lad være med at sige noget til dem der mener noget andet.

 8. Jeg føler det vigtigt at indskyde i denne debat, at det ikke er lovligt at søge nyt arbejde, hvis man er sygemeldt på sygedagpenge. Man risikerer at miste sine sygedagpenge, hvis man søger arbejde under en sygemelding eller arbejdsgiveren mister refusion for lønudgifterne under sygdom. Blot til info, så man ikke risikerer at miste sit forsørgelsesgrundlag oven i en sygemelding…

 9. Helt dybt godnat, at man ikke må søge andet job. Jeg er sygemeldt på 3 mdr. Pga. Stress. Stresssymptomer væk, men er bange for at symptomer vil vende tilbage hvis jeg starter på job igen, føler mig udbrændt indenfor mit fag. Er blevet påtænkt opsagt.. Men kan ikke vende tilbage til nuværende job. Hvad nu . Skal jeg fastholdes i min sygemelding, eller hvordan kommer jeg videre?

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>