Stress, angst og smerter i venstre arm

Charlotte skriver i Hjælp – Psykosomatisk eller virkelige hjerte-kar-sygdomme:“Hej..Jeg skriver da jeg for ca. tre uger siden fik et angstanfald – det startede med at jeg vågnede op om natten med svedetur, hjerebanken samt kraftige smerter i venstre arm. Det føltes som om noget strammede om min arm.   
Jeg ringede til en vagtlæge, men fik at vide, der intet var galt da min puls ikke var højere end den var ( ca.95 slag i min.)
Dette gentog sig flere gange de næste par dage, og jeg havde konstant snurren og sovende fornemmelser i venstre arm samt smerter.
Jeg tog til min læge og fik foretaget en EKG – den viste at alt så helt normalt ud. Mit blodtryk var lidt højt, men ikke for højt, og mine blodprøver af væsketal, blodprocent, stofskifte samt blodlegemerne viste også at alt var normalt.
Jeg sidder desværre stadig idag med smerter i venstre arm samt nakke. Det er ikke så slemt som for tre uger siden, men det er generende at det enten gør ondt eller den snurrer eller sover, og jeg bliver bange når også går i nakken.
Kan jeg stole på den enkelte EKG jeg har fået taget, eller burde jeg blive tjekket mere? Min læge siger, at hvis jeg blev indlagt ville de også tage en EKG og hvis ikke den viser noget vil de sende mig hjem. Hun siger altså at jeg er sund og rask, men at det er min stress og angst, der spiller mig et puds.
Kan jeg stole på det, eller bør jeg blive undersøgt nærmere?Håber på at høre fra dig/jer..

Mvh.
Den bange…”

Hej Charlotte

Angstanfald giver ofte nogle voldsomme fysiske reaktioner, og det er helt typisk, at når man så kommer til lægen, så kan han/hun ikke måle noget. Stress og angst kan godt give nogle uforklarlige smerter. Det er godt, at du er blevet undersøgt, og der er ikke nogen grund til at betvivle din læges konklusion. Hvis du vil gøre mere ved det, så kan det være at gå efter angsten. Her kan en kognitiv psykolog hjælpe. Nogle har også glæde af hypnose eller andre terapiformer.

Se også svare fra Susanne: Kommentar fra Susanne

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————–

Kender du til stress, angst og smerter? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

24 comments on “Stress, angst og smerter i venstre arm

 1. Hej Charlotte.
  Dine symptomer minder om min egen historie: jeg fik også for 2-3 år siden samme symptomer som dig: ondt i venstre arm, sovende fingre etc, og blev også holdt lidt hen hos min læge. Til sidst gik jeg til en kiropraktor, der tog et røntgenbillede og næste dag fik jeg at vide, at jeg har artrose (slidgigt ) i en nakkehvirvel, og at udvoksningerne trykkede på en nerve til armen. Det kunne være, det også er det, der er i vejen med dig.

  • Hej Charlotte
   Jeg har haft den snurren i venstre arm tre uger nu og lidt ondt i nakken. Det i nakken har dog fortaget sig. Men det snurre stadig i venstre arm og indimellem er det smertefuldt. Måske har jeg gigt lige som dig

 2. Jeg har prøvet noget lignende. Havde været ude at rejse i et par måneder og kom hjem med meget nedsat immunforsvar pga. dårlig næring – havde rejse i Indien og Nepal, og meget træt. Jeg stod og manglede et sted at bo, havde ingen arbejde og måtte bo hos venner i bofællesskab og det hele var noget rod.

  En aften var jeg rigtig skidt tilpas og min puls steg dramatisk og tilsidst var jeg vildt angst for at jeg var rigtig syg og ja – ville dø af det. Så jeg ringede til vagtlægen og kom ned på skadestuen, og da jeg kom ind, snurrede det overalt og jeg var lige ved at besvime, sagde lægen – prøv lige at læg dig her og slap af. Det gjorde jeg så, og i løbet af kort tid var min puls helt normal og jeg kunne tage hjem igen.

  Jeg har siden lært at passe bedre på mig selv i forhold til at hele tiden have et sikkerhedsnet under mig, i form af bolig, økonomi, søvn og andre nødvendige ting for at overleve. Sund mad fx.

  Jeg kæmper med angst i det daglige, og stress gør at angsten vokser og får rigtig gode vilkår til at vokse. Derfor er det nødvendigt at sørge for at stressen bliver holdt i ave.

  Om der er andet galt med din krop -arm skal jeg ikke kunne sige, men hvis du kan se at du har været udsat for mange ting for nyligt, så kan det sagtens sætte sig i din krop som du beskriver det.

  Håber du får det bedre snart!
  Lone

 3. Jeg har paa grund af skaevhed i ryggen problemer i venstre nakke. min kiropraktor sagde at mine straalesmerter i venstre arm skyldes at nerverne kommer i klemme og derfor faar musklerne til at spaende. men det sagt har stress netop ogsaa paavirket det selvsamme omraade fordi jeg gaar og spaender i nakke og skuldre og forvaerrer min holdning af nakken. han sagde ogsaa at det oegede pres fra musklerne som tvinger nakkehvrivlerne ind i en unormal stilling forvaerrer problemet. det bedste raad jeg kan give er at gaa til kiropraktor. den foelelse af ubehag man gaar med i kroppen bliver fysisk manifesteret efter en lang periode med stress, og en kiropraktor kan vaere med til at loesne op nogle steder hvor f.eks en fysioterapeut ikke kan.
  og vigtigst af alt tag til en psykolog hvis du har en mistanke om at du kunne have stress/depression. naar jeg fik angstanfald foeltes det som om jeg fik et hjerteanfald, men det er rent psykisk og det kan afhjaelpes.

 4. Jeg har paa grund af skaevhed i ryggen problemer i venstre nakke. min kiropraktor sagde at mine straalesmerter i venstre arm skyldes at nerverne kommer i klemme og derfor faar musklerne til at spaende. men det sagt har stress netop ogsaa paavirket det selvsamme omraade fordi jeg gaar og spaender i nakke og skuldre og forvaerrer min holdning af nakken. han sagde ogsaa at det oegede pres fra musklerne som tvinger nakkehvrivlerne ind i en unormal stilling forvaerrer problemet. det bedste raad jeg kan give er at gaa til kiropraktor. den foelelse af ubehag man gaar med i kroppen bliver fysisk manifesteret efter en lang periode med stress, og en kiropraktor kan vaere med til at loesne op nogle steder hvor f.eks en fysioterapeut ikke kan.
  og vigtigst af alt tag til en psykolog hvis du har en mistanke om at du kunne have stress/depression. naar jeg fik angstanfald foeltes det som om jeg fik et hjerteanfald, men det er rent psykisk og det kan afhjaelpes.

 5. Jeg kan tale med om det hele, spænden om bryst som var jeg sat i en skruebænk, brændende ild i ryg, skævhed i ryg oppe, ondt i nakke, har haft ondt i arm, sovende stikkende arm, der nu er væk igen………jeg cirkulerer rundt i alverdens sære symptomer og nogle er ulidelige. Ofte kommer der en sær angst og stress-følelse inden – som jeg ikke selv laver, dvs jeg fatter den ikke!!!! Og alt i alt så inviterer dette oveni en masse angst, stress, spændinger indenfor………….skaber bekymring om helbredet og så er cirklen sluttet. Gavn af læger har jeg ikke haft. Da jeg indså at der ikke var hjælp at hente, med mindre man kan betale sig ud af samme, hvad jeg ikke kan……….da tænkte jeg – Jeg kan jo kun dø! Og sjovt nok så sker dette hver gang, det hele topper, det er et helvede…………..og jeg overgiver mig til det, og så begynder det at slippe taget igen……. Jeg er snart 53 år og mit startede pga peri-menopause og efter en tur med brystkræft og fjernelse af bryst, der osse kan give sære fornemmelser og sikkert påvirker ryg osse, – men allerede inden havde jeg problemer helt oppe øverst imellem skulderbalde og i nakken. Så er du kvinde og ca imellem de 40 – 50 år så kig en tur på den kæmpe side http://www.PowerSurge.com FORDI kvinder i den alder ofte oplever uforklarlig angst, stress, muskelspændinger, hjertebanken, og meget meget andet pga de der tossede hormoner, der hopper rundt inden man når menopausen.

 6. Ildfornemmelse i ryg mm?

  Hvor mange oplever samme fænomen som jeg, denne voldsomme brændende ild i ryggen, ribben,, bryst, osv……….og ved nogle om det er pga muskelspændinger? Og er der nogle der har fået hjælp til samme, i form af massage eller andet.

  Gitte

 7. jeg har ondt i nakken, venstre overarm og fingrene sover samt lidt ondt i venstre side af brystet hvad kan dette være for jeg har en smule angst pga nogle mærkelige ting der sker i vores lejlighed og nogle dødsfald håber der er en eller anden der ved hvad det kan være og hvad man kan gøre mvh ole

 8. Hej Ole
  Når man har ondt i længere tid eller tilbagevendene, eller har føleforstyrrelser, f.eks. i form af soven eller snurrende fornemmelser, som ikke er forklarlige, så bør man tale med sin læge om det. Lægen vil kunne hjælpe med at stille den rigtige diagnose.
  Mvh Bjarne Toftegård

  • Søren Petersen

   Jeg har siden 2018 døjet med brystsmerter som er ikke er til at forklare. Det hele startede over nat en juni dag efter jeg havde afleveret mit første semestre opgave. Siden har jeg fået taget en del blodprøver, ekg scanning af thorax x2, 2x ct scanning 1 med kontrast, mr scanning to kikkertundersøgelse af tyndtarmen, ultralyd af maven og hjertet, lungefunktionsundersøgelse, da jeg følte jeg ikke kunne trække vejret. Eftersom der ikke kunne findes en diagnose. Så blev jeg henvist til psykiatrien, fik lov til at snakke med en “sygeplejerske” som kunne konstatere, at jeg havde helbredsangst. Kan bare ikke forstå at helbredsangst kan komme over nat, tænkte slet ikke pp mit helbred før. Nu får jeg medicin mod depression og angst, men jeg har stadig smerterne, nogen der har oplevet noget lignede?

   • Hej Søren.
    Det er rigtig godt, at man har fundet ud af, hvad der gav dine symptomer. Det er ikke altid let. Angst er en speciel lidelse, og ja, den kan komme pludseligt, og den kan endda være ubevidst. Det vigtigste er, at du nå får hjælp.
    Mvh Bjarne Toftegård

 9. Hej har også sommetider de symptomer som er beskrevet i disse læsebreve men hvis man drikker en 3-4 øl forsvinder de Mvh Torben

 10. Hej Torben
  Jeg tror gerne på, at nogle øller kan fjerne nogle af symptomerne. Jeg er blot ikke helt sikker på, at der er den bedste løsning. Det er bedre at finde ud af, hvad der er årsagen, og så gøre noget ved den.
  Mvh Bjarne Toftegård

 11. Hej,
  Det er nu næsten fjorten dage siden, at jeg ganske pludseligt under en cykeltur, ikke kunne se på mit højere øje.
  Alt blev fuldstændig tåget!!
  Tilbragte dagen på at blive virkelig bekymret, og kontaktede vagtlægen ved aftentide. Talte med en virkelig rar læge, som kontaktede en øjenlæge, og hun forklarede ham, at det lød til at være et stressøje, men at jeg skulle kontakte en øjenlæge mandag morgen.
  Første øjenlæge jeg fik tid hos, kunne se en betændelsestilstand i øjet, og mente det kunne være forstadiet til sklerose. En trist meddelelse der slog mig noget af banen!!
  – jeg valgte dog at kontakte endnu en øjenlæge, som dog ikke ser betændelse, men kan konstatere, at 50% af synet er væk????
  Det jeg vil frem til er, at jeg faktisk selv tror det er stress, men kan stress sætte sig på øjet?
  Har fået taget en del blodprøver hos min egen læge, som alle er som de skal være.
  I stresstesten “scorer” jeg 194, men når min kæreste tager testen som han oplever mig kommer han op på 204.
  – heldigvis er mit syn blevet meget meget bedre de sidste dage, og er næsten normalt. Men nu er læge og øjenlæge gået på sommerferie, og jeg er ikke voldsomt meget klogere på, om det er pest eller kolera.
  Er der andre der har oplevet at stress på denne måde?
  Mvh. Helle

 12. Hej. Jeg har også problemer ligenu med min vestre arm. Jeg har haft det en hel uge,fra når jeg står op til jeg sover. Ved ikke hvad det er. Det somom den strammer helt vildt og som om jeg ikke kan bevæge mine hænder. Mærkeligt

  • Hej Dina
   Hvis du ikke allerede har gjort det, så vil jeg foreslå, at du snakker med din læge om det. Hvis det var stressrelateret så ville der også være andre symptomer.
   Mvh Bjarne Toftegård

 13. Jette Andersen

  Min venstre arm /hånd sover det meste af tiden ..smerter i nakken i øjeblikket ..armen har nu snurreet et par mdr. .den sover og stikker også om natten …jeg har gammelmands sukkersyge og et behandlet forhøjet blodtryk . . Virkelig belastede

 14. Hej.. Jeg er kommet på angst medicin og har stress og depression.. Og jeg har prikkende eller en nivende fornemmelse i venstre side af brystet og en gang imellem i højre side af brystet og i venstre arm.. Blev her forleden sååå svimmel hele dagen plus kvalme.. Næsten konstant hovedpine.. Er det pillerne..?

  • Christian

   Jeg tror det er psykisk. Jeg oplever samme symptomer og døjer også med angst og depression. Det kan give nogle uforklarlige smerter, som oftest går det over igen i løbet af en uges tid. Men det gør det bestemt ikke mindre ubehageligt imens det står på.

 15. Hej…for halvanden uge siden satte jeg mig på min kondicykel for at køre en time, som jeg gør 2-3 gange om ugen i forbindelse med styrketræning. Efter ca. 5 min. For jeg brændende smerter i begge skuldre, hvilket for mig til at holde pause, jeg genoptager, men for igen smerter. Siden har jeg haft tiltagende smerter i begge skuldre/arme ved let aktivitet, ledsaget af let åndenød og tørhed i halsen. Jeg har været hos læge og sygehus til opsavation med hjertediagram, blodprøver/tryk og der er ikke fundet noget unormalt. Jeg har forsøgt med forskellig belastning, jeg kan f.eks. tage 30-40 armbøjninger uden de nævnte symptomer. Lægen nævner strees, men min krop siger mig noget andet….meget mystisk og det driver mig til vanvid. Er der nogen der har oplevet lignende og har fundet årsagen?

 16. Jeg var ude for et angstanfald i forbindelse med at jeg røg hash for 1,5 måned siden, og lige siden har jeg haft angstanfald 5 gange, hvor det især er dødsangst. Jeg har ondt i hovedet, kæber, nakke og skuldre. Og jeg er har den sidste uge haft ondt i maven og har haft kvalme hver gang jeg spiser noget. Jeg er kun 16 år, og det er pisse svært at balancere det hele med gymnasiet og sociale ting når man har angst, og at lære noget kan jeg næsten heller ikke, da jeg har voldsomme problemer med at koncentrere mig og får ondt i hovedet. Tankerne hviler meget på om det er en hjerneblødning eller hjerneskade eller et eller andet. Jeg går til psykolog og fysioterapi, men har kun været der to gange. Så ved ikke helt om det hjælper. Jeg sgu bange for det bliver her forevigt, eller at jeg har en eller anden dødelig sygdom. Jeg tager ikke noget medicin for det og håber jeg kan undvære det

  • Hej Frede
   Det er rigtig godt, at du får psykologhjælp. Hvis det ikke hjælper med den psykolog, du har, så kan du prøve med en, der arbejder med “metakognitiv terapi”. Det er der ikke så mange, der gør, så du skal søge efter en. Det nytter nok ikke så meget, at jeg siger, at du ikke skal være bange. Angst, som du oplever det, er en hjerne, der er gået i selvsving. Du har nok selv regnet ud, at du bør holde dig fra alle euforiserende stoffer – resten af dit liv.
   Mvh Bjarne Toftegård

 17. Hejsa-
  Jeg har det samme som her – jeg startede med at få et anfald i januar hvor jeg blev svimmel, det snurrede i mine arme og ben og mit hjerte ræsede derudaf – jeg havde aldrig oplevet noget lignende før- heldigvis var jeg på et bibliotek og der blev ringet efter en ambulance, herfor jeg taget ekg der viste alt var normalt (på nær angst symptomer) –
  Efterfølgende gik der nogle uger og jeg fik anfald efter anfald- der satte sig i min venstre arm og brystkasse et hvor jeg tog på hospitalet til vagtlægen uden de kunne se noget – og et andet hvor jeg ringede 112 og der ikke skete noget ud over angstanfaldet altså-
  Jeg begyndte herefter et forløb som jeg stadig er i med psykolog og læge hjælp-
  -side historie, i 2018 blev jeg fri fra afhængighed og var i behandling for svær depression- men jeg har afstået for at tage medicin da jeg rent ud sagt er pisse bange for det- både som tidligere afhængig men også som en der er kritisk overfor medicin generelt –
  Jeg havde en måned hvor mine symptomer var minimale men efter jeg kom hjem fra Roskilde festival sidste uge så er det gået massivt ned af bakke – og det er gradvist blevet værre og værre til et punkt hvor jeg ikke helt ved hvad jeg skal gøre mere – hele min venstre side følels helt forkert og som en følelse jeg ikke har haft i kroppen før –

  Jeg vil bare gerne være fri fra det her møg …

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>