Stresstest på 206 og to hjertestop

Susan Pedersen skriver i Spørg om stress“Jeg har lige taget stresstesten, med det resultat, at min stressfaktor er 206.
Så behøver jeg da ikke tænke mere på, om jeg mon har stress.

Jeg blev 40 år i februar måned i år og det var på et hængende hår.. I januar havde jeg 2 hjertestop, som kom uden forvarsel.  

Mit problem er, at jeg ikke kan ta mig sammen til noget som helst. Det resulterer i, at jeg skælder mig selv hæder og ære fra, kommer altid drønende i sidste øjeblik, glemmer alt, har ingen koncentration og jeg kunne blive ved med, at remse mine fejl og mangler op, i evigheder.

Jeg siger tit til mig selv, at der må findes en løsning, men jeg kan bare ikke få øje på den.
Kan du hjælpe mig lidt? Pege i den retning hvor løsningen er?

Mange tanker fra Susan”

Hej Susan

Med en stressfaktor på 206, med to hjertestop og med de symptomer, du i øvrigt måtte have, så er det tydeligt, at din krop prøver at fortælle dig, at det er blevet alt for meget. Den råber stop. Du er både fysisk og psykisk helt ude af balance. Og det er du jo helt klar over. Det, at du ikke kan tage dig sammen til noget som helst, er en del af det at være alvorlig stresset. Og det nytter ikke noget at skælde sig selv ud.

Man kan ikke hjælpe sig selv, når man er så alvorligt stressede. Du har brug for professionel hjælp. Det er ikke dig, der skal finde løsningen, det skal du have hjælp til. Jeg kan heller ikke komme ned en nem løsning her i bloggen. Men løsningen er der!

Hvis du ikke allerede har været til din læge med stressen, så bør du absolut gøre det. Jeg vil også opfordre dig til at opsøge en psykolog eller en stresscoach, der så vil kunne hjælpe dig til at finde de løsninger, der skal til.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

—————————————

Kender du til alvorlig stress, og det ikke selv at kunne finde en løsning? Skriv gerne om din erfaring nedenfor til hjælp for andre.

6 comments on “Stresstest på 206 og to hjertestop

 1. Katrine Schmidt

  Jeg er helt i chock over denne post. Jeg tog ogsaa testen, og scorede 204 efter 7 maaneders sygemelding. Jeg er bange.

 2. Hej Katrine

  Det er ikke rart, når man har så mange stresssymptomer. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være andet end stress, der giver symptomerne.

  Hvis du ikke har været hos din læge med symptomerne, så vil jeg anbefale, at du skal gøre det (og tag evt. en udskrift af testen med).

  Jeg kan på dit andet indlæg forstå, at du modtager hjælp. Det er forskelligt, hvad der hjælper forskellige mennesker, så der et godt at prøve forskellige former for hjælp. Det mest effektive er ofte kognitiv terapi eller stresscoaching.

  Mvh. Bjarne Toftegård

 3. Katrine Schmidt

  Hej Bjarne,

  Tak for dit svar. Ja, jeg faar psykologhjaelp, cymbalta, jeg deltager i stress kurser hos KIApro, og begynder paa Rosenterapi i naeste uge. Jeg blev bare saa shokeret, da jeg laeste det om de hoeje score og hjertestop. Jeg havde simpelthen ondt i hjertet i aftes, og har sovet meget daarligt.

  Mon du ved noget om, hvordan lovgivningen kan paavirkes/aendres saaledes, at de virksomheder, der driver rovdrift paa deres ansatte bliver stillet til ansvar? Jeg har naturligvis anmeldt min skade til Arbejdsskadestyrelsen, men det er jo ikke sikkert, jeg faar medhold. Jeg arbejede i en afdeling med 22 ansatte, og jeg var nr. 12, der gik ned med stress paa bare 10 maaneder. Og virksomheden, naegter, at der er et stress problem. De oevrige 11 er alle enten fyret, som jeg, eller har selv sagt op. Jeg har skriftlige udtalelser fra 4 af dem, hvori de beskriver deres arbejdsbyrde og udviklingen af stress. Jeg er meget veluddannet, har altid fungeret optimalt, haft stor succes i mine arbejdsforhold indtil nu. Jeg har netop faaet at vide, at det kan tage endnu 1 1/2 aar foer jeg kan arbejde igen. Det kan jo ikke passe, at virksomheder kan oedelaegge deres ansatte, saa samfundet skal betale for det, saa de selv kan score paa bundlinjen.
  Med venlig hilsen,
  Katrine.

 4. Susanne

  Hej Katrine

  Rigtig godt, at du har anmeldt det som en arbejdsskade. Jeg har selv arbejdet i et forsikringsselskab med arbejdsskade og det er kun godt, at de psykiske skader begynder at komme mere på bordet.
  Jeg synes personligt, der trænger til at komme mere fokus på de psykiske skader. Det er et område der endnu ikke er 100% klart defineret juridisk.
  Godt, at du har fået udtalelser fra andre fra din arbejdsplads (som forhåbentligt også har anmeldt sagerne).

  Med håbet om alt det bedste 🙂

  Mvh Susanne

 5. Hej Katrine

  Jeg synes som Susanne, at det er godt at du har anmeldt det som en arbejdsskade. Det lyder absolut som at arbejdsvilkårene ikke har været rimelige.

  Så spørger du om, hvordan man kan påvirke lovgivningen på området. Det er dels et spørgsmål om at vi bliver flere og flere, der bruger ordet ”stress” for rigtig stress, og ikke blot for travlhed, dels et spørgsmål om at åbne øjnene på de politikere, vi har. Et sted, hvor der kæmpes for arbejdsmiljøet, også det psykiske, er gennem fagforeningerne. Så at støtte dem, er også at støtte arbejdsmiljøet. Udviklingen går den rigtige vej, men ikke nær så hurtigt, som man kunne ønske sig. At du kæmper din sag kan hjælpe både dig og andre.

  Mvh. Bjarne Toftegård

 6. Katrine Schmidt

  Hej Igen,

  Jeg vil gerne dele dette med jer. Jeg var til Rosenterapi i tirsdags…wow, det var ret “amazing”. Han sagde til mig, at jeg kun brugte 20% af min lunge kapacitet, og derfor var saa traet og udmattet som jeg har vaeret i meget lang tid. Han forklarede mig, at mine stressfulde oplevelser har bygget en ring/mur rundt om mig, og at den skal brydes. (forsvarsmekanismer, skraemt hele tiden, passe paa en selv, fordi, man er saarbar). Han trykkede saa paa min krop, og i loebet af faa minuter, kunne jeg traekke vejret med hele min lunge kraft. I dag saa jeg en Shaman, det foerste han sagde til mig var, at jeg havde en fantastisk god vejrtraekning. Jeg kan paa det varmeste anbefale baade Rosenterapi saavel som, at se en Shaman. Det er to vidt forskellige oplevelser, jeg foeler mig som et nyt mennesker efter disse to oplevelser. Jeg gaar tilbage i Rosenterapi i naeste uge. Mvh, Katrine.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>