Udredning af stress

Mette Jonasson skriver under Spørg om stress:

“Jeg er en kvinde på 50 år med et fantastisk job, dejligt følelsesliv. Ja! alt lader til at køre på skinner.
Jeg kørte galt og fik et piskesmæld for 9 år siden, men har langsomt arbejdet mig op igen og har i dag fuldtidsjob, hvor jeg har lavet et skoletilbud sammen med to kolleger i Ålborg Kommune.

Mit liv er blevet et andet og for ca. et år siden blev i ICC coach, hvilket har ændet min psyke og tankegang radikalt.
Jeg undrer mig over, hvad det er der sker med mig?

Dog er jeg en person der spekulerer meget over alting og ingenting.
For en uge siden fk jeg et blackout og faldt 7 trin ned af min trappe fra første sal og vågnede først, da jeg lå nede i alle min grønne planter for enden af trappen.
  

Med 3 bøjede ribben og et hold i ryggen sidder jeg nu og funderer over, om jeg faktisk har stresset mig selv for meget op i den sidste tid. Min mand arbejder meget i udlandet og i perioder, kan jeg arbejde solen sort. Hvilket jeg ved IKKE er godt???

Signalet er ikke til at misforstå. Min krop siger fra og jeg kan mærke, at jeg har brug for ro.
Jeg har været sygemelst i en uges tid og agter først at begynde så småt på job igen efter påske.

Det lyder måske lidt skørt, men jeg bliver faktisk mere stresset af at sidde herhjemme.

Mine spørgsmål lyder:

1. Lyder dette som stress
2. Hvor kan jeg søge yderligere hjælp. ( Har været ved lægen)
3. Hvor omfattende er dine stress kurser i forhold til mig der allerede er certificeret coach?

Håber at høre fra dig.
Med venlig hilsen og på genkald
Mette Jonasson”

Hej Mette

Det er svært at sige ud fra din beskrivelsen, om du er stres. Det lyder, som du allerede har været hos din læge, som ikke har kunnet sige noget om dette. For at stille diagnosen stress startet man ofte ved at udelukke andre årsager. Samtidig vil der ofte være en række typiske symptomer, som der f.eks. bliver testet for i stresstesten. Det er ikke altid, årsagerne er så indlysende, men med lidt detektivarbejde kan man ofte finde dem.

Det er godt, at du har nogle tydelige signaler til, hvornår du skal stoppe op. Om du så kommer til at overhøre dem og arbejde for meget, ved jeg ikke. Jeg tror, at der skal lidt udredningsarbejde til, for at hjælpe dig. Du kan komme langt ved at lave en stressdagbog, som er beskrevet i min bog “Stress eller ikke stress”. Du kan også får hjælp af en stresscoach.

Det, at du bliver mere stresset af at sidde derhjemme, er ikke så ualmindeligt. Men det kunne være en god ide, at finde ud af, hvorfor det sker, for det er vigtigt at kunne slappe af og finde ro ved sig selv.

Du spørger også ind til mine stresskurser. Jeg formoder at du tænker på min stresscoachuddannelse. Hvis man vil hjælpe andre (og sig selv for den sags skyld) er det vigtigt at gøre det på den rigtige måde. Klassisk coaching kan let gøre ondt værre, og derfor er det vigtigt, at man som coach har yderligere kompetencer, hvis man vil hjælpe stressede mennesker. Og det er det, du lærere på stresscoachuddannelsen.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————————-

Til andre læsere: Kender du til ikke helt at vide om du er stresset eller ej? Skriv gerne om det nedenfor til hjælp for Mette og andre i lignende situationer.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>