Stress - forstå, håndter og forebyg stress privat og på arbejdspladsen

nyhedsbrev

og gratis materiale

   

stresshåndtering - for private

Stress er et vilkår i et moderne liv. Både unge og gamle, folk i arbejde og ledig, mænd og kvinder, høj som lav, oplever stress indimellem. Der vil være perioder, hvor vi skal stå i mod - hvor du har behov for stresshåndtering.

 

Hvis du er blevet alvorlig stresset, så kan du læse mere under: Stressbehandling / hjælp mod stress.

Vi tilbyder

Du kan forebygge stress på forskellige måder. Vi kan hjælpe dig med f.eks.:

Find de egentlige stressårsager

Stress sker ubevidst. Det er derfor ikke altid, vi er bevidste om alle stressårsagerne. Og mange små stressårsager hver dag er langt værre end en mere voldsom stress en gang imellem.

 

Læse mere om: Find de egentlige stressårsager.

Skab / bevar overskuddet

Jo mere stresset du er, jo vigtigere er det at bevare overskuddet. For at bevare overskuddet er der en række ting, du bør være ekstra opmærksom på:

 

  1. Vær fysisk aktiv (moderat motion) dagligt. Gerne en halv time, men 10 minutter er langt bedre end ingenting. Gør det gerne i dagslys.
  2. Slap af mentalt dagligt. Brug en afslapnings-cd eller andre teknikker eller lav noget, hvor dine tanker er et helt andet sted. Husk også at holde pauser.
  3. Sov god og nok. Du skal sikre dig, at du får rigeligt med søvn. På den måde kan du meget bedre klare den næste dag. Sov KUN om natten og evt. en kort middagslur på max. 20 minutter et tidspunkt mellem kl. 12 og 16.

 

Med stresscoaching kan du får hjælp med at skabe og bevare overskuddet.

For lidt tid?

Stress kan komme af forskellige ting. Ofte hænger det sammen med, at vi har for lidt tid. Eller rettere, for meget vi skal eller vil.

 

Det kan hjælpe dig at tænke anderledes om tiden. Du FÅR 24 timer hver dag, og din opgave er blot at vælge, hvordan du bruger den tid, der kommer til dig.

 

Tiden KOMMER til dig. Din opgave er at prioritere, hvad du vil bruge tiden til. Sørg for at alle dine livsområder får lidt tid. Sørg specielt for, at du selv får noget tid.

 

Med stresscoaching kan lære at fokusere på det vigtigste.

Presset?

Stress kan også komme fra pres. Man kan sagtens blive alvorlig stresset, selv om man har masser af tid. Presset kan komme fra andre personer, så som din chef, kollegaer eller partner. Presset kan også komme fra dig selv. Mange mennesker har nemlig en "indre chef", der hundser rundt med dem og kritiserer dem. Har du en sådan "indre chef"?

 

Når vi bliver stresset af et pres, ligger løsningen ofte i en forventningsafstemning. Det kan være forventningsafstemning med andre eller med dig selv.

 

Når vi bliver stressede af pres, så er det vores følelser, der skaber stressen. Det kan være følelsen af ikke at være god nok, dårlig samvittighed overfor andre, osv. Den kortsigtede løsning kan være:

  1. Afstem forventningerne med andre / dig selv
  2. Accepter at du ikke kan opfylde alle forventningerne (tænk PYT)
  3. Lær at undgå lignende stress i fremtiden, hvis muligt

 

Med stresscoaching kan lære at klare et større pres.

På kort og lang sigt

Når du er stresset, så vil det ofte i en periode have nogle omkostninger. Det må du acceptere. Hvis du ikke kan acceptere det, så er du nødt til at tage skridt til at ændre dine omstændigheder.

 

For at acceptere dine omstændigheder, kan du skelne mellem "på kort sigt" og "på lang sigt". På Kort sigt kan vi normalt klare et ekstra pres og at gå på kompromis med vores værdier. På lang sigt skal du dog kunne se en løsning, som for dig er tilfredsstillende.

 

Med stresscoaching kan lære at finde både kortsigtede og langsigtede løsninger.

Øv dig på at forebygge stress

Se mere under at forebygge stress.

StressTelefonenStress-
Tele-
fonen >

 

Ring til os og få en gratis snak om stress.

 

Næste gang er  

Se flere tider >

   
   
   
   

 

Kontakt >

Artikler >

Litteratur >

Stress test >

Referencer >

Presse >

 

Login >

 

Forebyg Stress ApS

Havneholmen 80, 4.tv.

1561 København V

 

Tel: 20708050

E-mail: info@forebygstress.dk

CVR nr. 29625611

 

© Forebyg Stress ApS

Se også:

 

Kontakt >

Om Forebyg Stress >

Om Bjarne Toftegård >

Stresstesten>

Litteratur >

For pressen >

Login >

 

Forebyg Stress ApS

Havneholmen 80, 4.tv.

1561 København V

Tel: 20708050

info@forebygstress.dk

 

CVR nr. 29625611