stress - virksomhed - grøn

nyhedsbrev

og gratis materiale

   

Hjælp mod stress på arbejdspladsen

Måske oplever I at en eller flere medarbejdere er på vej til at blive alvorligt stressede eller ligefrem er blevet sygemeldt med stress. I så fald er en hurtig og målrettet indsats vigtig.

 

Stress kommer ofte snigende og kan ramme alle, hvis omstændighederne er til det. Selv personer, som ingen troede kunne blive stressede, kan opleve et stresssammenbrud.

Vi tilbyder

I kan få hjælp når en hurtigt og målrettet indsats er nødvendig:

For mere information, klik på linket ovenfor, eller se nederst på siden >

Hjælp til en stresset medarbejder

Hvis en medarbejder er stresset, er det vigtigt at vedkommende får hurtig og effektiv hjælp. Det offentlige har en meget begrænset mulighed for at hjælpe, så det vil ofte være op til arbejdspladsen og den enkelte af finde en passende hjælp.

 

En hjælp til en medarbejder vil typisk bestå i enten stresscoaching eller psykologhjælp. Hvilken form for hjælp, der er bedste, afhænger af situationen og personen. Som tommelfingerrel kan man sige, at hvis personene ville have mest glæde af psykologhjælp, før vedkommende blev alvorligt stresset, så er psykologhjælp den rigtige løsning. Hvis medarbejderen derimod ville have mest glæde af coaching, så er det stresscoaching den rigtige løsning.

 

Det bedste er at tilbyde en hjælp inden en medarbejder risikerer at blive sygemeldt. Hvis medarbejderen først er sygemeldt, er hjælpe også vigtigt, da man ellers risikerer, at sygemeldingen trækker ud. Ofte vil en medarbdjer også have brug for hjælp i forbindelse med at vende tilbage til arbejdet, som vedkommende ikke risikerer at blive alvorligt stresset igen.

 

Stress kan både stamme fra arbejdslivet og fra privatlivet. Det er vigtigt, at den hjælp medarbejdern bliver tilbudt, er til det "hele menneske". Når stressen først er blevet alvorlig, så kan man ikke nøjes med at se på arbejslivet.

 

Læs mere på: Stresscoaching >

Hjælp til en afdeling / gruppe

Hvis mange i en afdeling eller en gruppe er stressede, eller har nogle meget stressende omstændighder, er en indsats for hele afdelingen eller gruppen, inklusive lederen, vigtig.

 

Det er vigtigt at tale om og tage fat i de stressudfordringer, man oplever, så de ikke får lov til at udvikle sig, så man til sidste risikerer, at en eller flere medarbejdere bryder sammen.

 

Hvis man har oplevet, at en medarbejder er gået ned med stress, er det også vigtigt at klæde kollegaerne på til, hvordan de håndterer situationen, hvordan de hjælper vedkommende, hvordan de selv undgår selv at blive alvorligt stressede, og ikke mindst, hvordan de undgår at det sker igen.

 

Læs mere på: Workshops >

Konsulentbistand

Når stressen har udviklet sig, måske på trods af en række tiltag, er det vigtigt at se på mulighederne for at stoppe denne udviklnig og at vende den.

 

Hvad der skal til, er meget forskelligt fra viksomhed til virksomhed eller fra afdeling til afdeling. Den bedste løsning er med konsultenbistand. Typiskt vil man lægge ud med et møde, evt. efter en forudgående telefonisk briefing, for at kortlægge stressen. Konsulenten kan så enten på mødet eller efterfølgende foreslå en række tiltag, som I derefter kan tage stilling til.

Få mere information

Få mere at vide om hurtig og målrettet hjælp mod stress i virksomheden ved at udfylde skemaet nedenfor og trykke på [send]

 

   
   
   
   
   
   

Kontakt >

Artikler >

Litteratur >

Stress test >

Referencer >

Presse >

 

Login >

Se også

Du kan se mere om stress og stress på arbejdspladsen på følgende links:

 

Forebyg Stress ApS

Hammerensgade 1, 2.sal

1267 København K

 

Tel: 20708050

E-mail: info@forebygstress.dk

CVR nr. 29625611

 

© Forebyg Stress ApS

Se også:

 

Kontakt >

Om Forebyg Stress >

Om Bjarne Toftegård >

Stresstesten>

Litteratur >

For pressen >

Login >

 

Forebyg Stress ApS

Hammerensgade 1, 2.sal

1267 København K

 

Tel: 20708050

info@forebygstress.dk

 

CVR nr. 29625611