Stress - forstå, håndter og forebyg stress privat og på arbejdspladsen

nyhedsbrev

og gratis materiale

Persondatapolitik
  

Bjarne Toftegård - Blog

Kursus i stresscoaching - Bliv stresscoach

Vil du være en af Danmarks bedste stresscoaches baseret på en virkningsfuld tilgang med videnskabelig evidens? Med denne stresscoaching vil den stressede komme sig ovenpå sin stresstilstand mere end dobbelt så hurtigt sammenlignet med den hjælp, der ellers tilbydes. Læs mere nedenfor.

 

Dette er den mest efterspurgte stresscoachuddannelse i Danmark. Der er nu blevet uddannet mere end 75 hold.

Vil du hjælpe mennesker med stress på en effektfuld måde?

Hvis du gerne vil kunne hjælpe mennesker med stress ved hjælp af en gennemprøvet og enkel metode, så er denne uddannelse lige noget for dig. Hvis kvalitet, evidens og professionalisme har betydning for dig, så er dette også en god grund til at vælge denne uddannelse. Dette uddybes nedenfor.

 

Du lærer, hvordan du kan hjælpe en stresset person. Dette kan være alt fra at forebygge stress til, hvordan du kan hjælpe en sygemeldt person, hvordan du hjælper vedkommende godt tilbage på arbejde, og ikke mindst, hvordan du kan hjælpe mennesker til at blive modstandsdygtige og forebygge fremtidig stress og på den måde blive langtidsholdbare.
Du får en række teoretisk funderede og praktisk gennemtestede redskaber. Du får en detaljeret manual med enkle og præcise skridt, som du umiddelbart kan bruge. Du kan også bruge redskaberne enkeltvis i relation til den hjælp, du giver i dag. Du lærer selvfølgelig også, hvornår du ikke må stresscoache. Til uddannelsen får du både viden om stress, om stresscoaching og ikke mindst, hvordan man rent praktisk hjælper en stresset person. Du lærer stresscoaching fra A-Z.


Stresscoaching er meget mere end almindelig coaching eller terapi. Almindelig coaching og terapi er ofte ikke tilstrækkeligt og kan i værste fald forværre situationen. Med stresscoaching arbejder man både med afstresning og at få en hverdag til at fungere. Udover det, bliver man god til at forebygge og håndtere fremtidig stress.


Dette er Danmarks ældste og oprindelige stresscoachuddannelse. Langt de fleste stresscoaches vælger at blive uddannet af Bjarne Toftegård, som har uddannet over 60 hold med denne tilgang. Hvis du ønsker at blive en af de bedste stresscoaches i Danmark, så er det denne stresscoachuddannelse, du skal vælge.

 

Du får et koncept, der er både solidt teoretisk og praktisk funderet. Konceptet bliver brugt i praksis landet over - både af Bjarne Toftegård selv og de mange stresscoaches, han har uddannet.

 

Som certificeret stresscoach har man efterfølgende mulighed for at anmode om at komme på Danmarkskortet over stresscoaches.

Underviser - Bjarne Toftegård

Hvis både stor viden og stor erfaring hos underviseren har betydning for dig, så er du i rigtig gode hænder på denne uddannelse. Bjarne Toftegård underviser selv hele vejen igennem, og evner at formidle sin viden og sine erfaringer på en jordnær og letforståelig måde. Bjarne Toftegård er pioner inden for stresscoaching. Han var den første til at udvikle et stresscoaching koncept her i Danmark. Han har desuden skrevet flere bøger om stress, bl.a. bogen ”Mindre stress – Mere overskud” og bogen ”Praktisk stresscoaching”.

 

Bjarne Toftegård er uddannet psykolog fra Københavns Universitet med speciale i stress. Han har desuden en MSc in Organizational and Business Psychology fra University of Liverpool. Før han begyndte at arbejde med stress på fuld tid i 2004, arbejdede han som IT-chef i Rigspolitiet, projektchef på byggeriet af Øresundsbroen og som projektleder i CRI og som udvikler. Han har oprindeligt en uddannelse som civilingeniør og en ph.d. Han begyndte at arbejde professionelt med stress efter han selv var kommet igennem alvorlig stress i 2000. Han ønsker nu at hjælpe andre til at blive rigtig gode til at forebygge, håndtere og afhjælpe stress. Dette gør han ved selv at stresscoache og i høj grad ved at uddanne stresscoaches.

 

Bjarne Toftegård stresscoacher selv aktivt, foruden at han holder foredrag, workshop, lederkurser, arbejdsmiljøkurser og hjælper med rådgivning og stresspolitikker på arbejdspladser. Hvis du ønsker den mest kompetente underviser i stresscoaching, så finder du ham på denne stresscoachuddannelse.

Med videnskabelig evidens

Hvis det har betydning for dig, at der er viden­skabelig evidens for den behand­ling­/hjælp, du giver, så er dette den helt rigtige uddannelse for dig.

 

Dette er Danmarks eneste stresscoach­uddannelse med videnskabelig evidens. Med denne stresscoaching kan du hjælpe mennesker med at komme sig ovenpå stress mere end dobbelt så hurtigt, sammenlignet med den hjælp, der ellers bliver tilbudt.

 

Resultaterne kommer fra det store forskningsprojekt IBBIS, som startede i 2016 og er ved at blive afsluttet. Projektet er et videnskabeligt randomiseret kontrolleret forsøg med over 2.000 sygemeldte borgere, hvor man bl.a. undersøgte effekten af den behandling, man gav. De borgere, der blev inkluderet, havde stress, angst eller depression. I denne sammenhæng ses på dem med stress. En del af disse fik stresscoaching (i projektet kaldet behandling) efter det koncept, Bjarne Toftegård har udviklet. Andre fik den hjælp, der ellers tilbydes i samfundet (i projektet kaldet kontrol), men altså ikke stresscoaching. Se mere her: https://www.psykiatri-regionh.dk/om-hospitalet/udvikling/ibbis/Sider/IBBIS-forskning.aspx

 

Efter 6 måneder viste behandlingen, sammenlignet med den hjælp, der ellers tilbydes i samfundet, en signifikant forbedring på stresssymptomer (PSS forskel: 1.83; p=0,006), udmatning (KES forskel: 5,2; p<0,005), angstsymptomer (BAI forskel: 2,16; p=0,005), fysiske symptomer (4DSQ-somat forskel: 1,28; p=0,040) og funktionsniveau (WSAS forskel: 2,11; p=0,023).  


Stress blev målt med den danske udgave af den anerkendte stressmåling kaldet Perceived Stress Scale eller blot PSS. Udover det, blev der målt på mange andre parametre. Stressen blev målt, når borgeren blev inkluderet i forsøget (bl/baseline), efter 6 måneder (fu6), efter 12 måneder (fu12) og endelig efter 24 måneder (fu24).


Resultatet for seks måneders opfølgning viste, at borgerne, der fik stresscoaching efter Bjarne Toftegårds koncept (den røde kurve), fik reduceret deres stress signifikant hurtigere end borgere, der fik anden hjælp (den blå kurve).


Ved at se nærmere på tallene, så får man, at man med stresscoaching restituerer 75% i løbet af 2,4 måneder, hvor dem, er fik sædvanlig hjælp, først var restitueret 75% efter 6,8 måneder. Det er således muligt at restituere mere end dobbelt så hurtigt med stresscoaching efter det koncept, Bjarne Toftegård har udviklet.


Hvis du ønsker at give den bedste og evidensbaserede hjælp, lærer du den her på denne uddannelse.

Professionel undervisning

Hvis du ønsker en uddannelse, der bliver afholdt 100% professionelt, så får du det her.


Al undervisning foretages af Bjarne Toftegård selv.


Uddannelsen bliver holdt på Hotel Scandic Sydhavnen i København, hvor der er højt til loftet. Der er motorvej stort set til døren, gratis parkering, S-togstation lige ved siden af, kun ca. 11 minutter ud til Københavns Lufthavn, og ca. 10 minutter ind til Rådhuspladsen.


Hvis du ønsker at overnatte på Hotel Scandic Sydhavnen, er dette muligt (ikke med i prisen). Du vil ved tilmelding få en rabatkode, du kan bruge.


Uddannelsen bliver afholdt i Hotel Scandic Sydhavnens fantastiske konferenceafdeling. Du bliver taget venligt imod af personalet på Hotel Scandic eller af Bjarne Toftegård selv. Der er en morgenmadsbuffet, når du ankommer. Der er frugt, nødder, kaffe, te, kakao og vand hele dagen. Til frokost vil du enten få en to-retters servering eller en buffet med rigtig lækker mad. Om eftermiddagen vil der være en eftermiddagsbuffet med fx kage, rawbites, knækbrød og spread. Den første aften vil det desuden være muligt at deltage i en lækker tre-retters netværksmiddag efter undervisningen, hvor du får mulighed for at lære de andre deltagere endnu bedre at kende. Hvis du har nogle allergier eller er vegetar eller veganer, så tager Scandic Sydhavnen naturligvis hensyn til dette.


Hvis du ønsker en professionel uddannelse, får du det her.

Hvem er ellers med?

Stresscoachuddannelsen kan bruges på mange forskellige måder. Nogle vil bruge den til at give stresscoaching efter Bjarne Toftegårds koncept. Andre vil bruge elementer af dette i deres daglige arbejde. Der er således et bredt udsnit af deltagere, som fx:

 

Direkte hjælp: Coaches, psykoterapeuter, sexologer, sygeplejersker, psykologer, læger, andet sundhedspersonale, osv.


Borgerrelateret: Jobkonsulenter, sagsbehandlere, anden aktør, osv.


Medlemsorienteret: Hotline og anden stresshjælp hos forsikringsselskaber, fagforeninger, pensionskasser, osv.


I virksomheden: HR-personale, ledere, arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter, osv.


Andre: Præster, andre terapeuter, osv.


De stresscoaches, som Bjarne Toftegård har uddannet, kan efterfølgende være med i et netværk af stresscoaches. 


Hvis du ønsker at blive en del af det største netværke af stresscoaches her i Danmark, kommer du med via denne uddannelse.

Hvad siger andre?

”Fire spændende og indholdsrige dage i super omgivelser – god forplejning. Luksus at få alle materialerne. Føler jeg har fået meget for pengene.”

– Jette Asmussen, coach


”Super godt kursus, undervisningen er foregået på en letforståelig måde, hvor jeg føler, jeg har fået et godt kendskab til stress og en masse redskaber”

– Lene Juhl, psykoterapeut.


”Virkelig god uddannelse med mange brugbare værktøjer. Det er dejligt, når man mærker og hører, at værktøjerne virker”

– Lone Karlsson, kvalitets- og arbejdsmiljøchef.


”Det har været et fantastisk godt kursusforløb, med god fordeling mellem teori og praktik. Meget struktureret! Formidler på en bundsolid måde. SUPER GODT !!”

– Jannie Petersen, HR- & uddannelseskoordinator.


”Dejligt kursus! Interessant og veltilrettelagt undervisning. God balance mellem kompleksitet og enkelthed.”

– Astrid P.E. Sørensen, cand.psych.


”Et godt kursus med mange lavpraktiske værktøjer til værktøjskassen. Let forståelig og kompetent undervisning”

– Morten Saksø, læge


”Godt og gennemarbejdet materiale med meget konkret beskrevet forløb til behandling. God undervisningsform i afveksling mellem teori og praksis. Intet stod ubesvaret efter kurset.”

– Diana Skiver, psykoterapeut.


”Jeg er meget tilfreds! Både med undervisningen, materialet og alle de værktøjer der er givet. En konkret værktøjskasse til sit stresscoacharbejde. Bjarne, du er en super underviser. Du formår at gøre tungt stof let forståeligt.”

– Annette Collins, rådgiver/underviser.


”Der var et stort engagement fra Bjarne som fra deltagerne på kurset. Der var indholdsmæssigt en god blanding af teori, faglighed og erfaringsbaserede elementer”

– Maise, psykolog


”Bjarne fremstår som en meget nærværende og empatisk underviser. Det skinner tydeligt igennem at han brænder for faget og har en meget stor viden/erfaring”

– Lene Belling, master coach


”Et velstruktureret og sammenhænge kursus – man går derfra med en masse ny viden – man kan anvende i praksis.”

– Tina Sondrup, cand.mag.


”Godt flow, sted, materialer og indhold. Super forplejning”

– Anette Strøm, koordinator


”Super lærerigt og direkte brugbart kursus. Fint kursussted som var nemt at komme til. Virkeligt godt materiale og virkeligt dygtig underviser.”

– Ann Thorsen, HR Projektkoordinator


”Jeg er meget begejstret for det meget gennemarbejdede og strukturerede forløb. Et komprimeret og dybt professionelt forløb.”

– Ritte Hagens, coach og behandler.


”Det var det bedste kursus, jeg har deltaget i. Jeg har fået fantastiske værktøjer og har lært meget.”

– Joanna Andersen, delivery manager


“Spændende og givende kursus både fagligt og personligt. Flot sted med super rammer! Lækkert materiale, som er lige til at gå til.”

– Ellen Larsen, underviser

List over stresscoach uddannelses hold

Nye hold kommer løbende på listen. Klik på det enkelte hold for mere information.

 

Moduler Datoer Status
Hold75

Modul 1
Modul 2

29.-30. januar 2024

7.-8. marts 2024

Lukket for tilmelding
Hold76

Modul 1
Modul 2

29.-30. april 2024

3.-4. juni 2024

Ledige pladser
Hold77

Modul 1
Modul 2

30. september - 1. oktober 2024

11.-12. november 2024

Ledige pladser

Tilmelding til stresscoachuddannelsen

Du kan tilmelde dig Stresscoachuddannelsen ved at udfylde skemaet nedenfor og trykke på [send]

 

Navn:

Firma:

Adresse:

Postnr. og by:

Telefon:

Alternativ tlf.:

E-mail:

Evt. EAN nr.

 

Sæt kryds:

Hold 75 - Start 29. januar 2024
Hold 76 - Start 29. april 2024
Hold 77 - Start 30. september 2024
Ønsker at deltage i netværksmiddagen første aften (gratis)

Min baggrund:

Bliv stresscoach

Formålet med kurset er, at du får al den viden, de værktøjer og den øvelse, der skal til, for at du effektivt kan hjælpe mennesker med stress.  Desuden får du mulighed at være med i Danmarks største netværk af stresscoaches.

Hvem deltager:

Kurset henvender sig især til personer, der hjælper andre mennesker. Det kan f.eks. være coaches, terapeuter, sundhedspersonale, beskæftigelseskonsulenter eller personer i virksomheder, der har kontakt med medarbejdere, borgere eller medlemmer. Kurset er en overbygning til den coach, terapeut eller anden baggrund, man har i forvejen, med fokus på stress. Personer, der allerede arbejder med stresscoaching og ønsker ny inspiration eller en certificering, er også velkomne.

 

Hvis du pt. er ledig, kan tilmeldingen ske som enkeltplads gennem dit jobcenter. Skema til jobcenter.

 

Tid:

Undervisningen foregår i to moduler på hver to dage, og for begge moduler er tiderne:

 

For hold med fremmøde:

Dag 1 på modulet: kl. 10:00 - 17:30 (morgenmad fra kl. 9:30)

Dag 2 på modulet: kl. 09.00 - 16:30 (morgenmad fra kl. 8:30)

 

OBS: Den første aften i første modul er der netværksmiddag som foregår fra kl. 18.00 til ca. 20.30. Ved denne lejlighed har du mulighed for uformelt at møde de andre kursister og underviseren. Netværksmiddagen koster ikke ekstra.

 

Ved fremmøde:

Scandic Sydhavnen

Sydhavns Plads 15
2450 København SV

 

Steder er tæt på offentlig trafik og der er gratis parkering.

 

Før kurset:

Du må meget gerne anskaffe og læse bogen "Praktisk stresscoaching" af Bjarne Toftegård før kurset.

 

Underviser:

Erhvervspsykolog med speciale i stress, stresscoach og forfatter Bjarne Toftegård.

 

Pris:

Prisen er kr. 12.250 ekskl. moms.

 

Prisen inkluderer begge moduler, undervisningsmaterialer, certificeringen/afsluttende prøver og forplejning. Hver dag er der morgenmadsbuffet, frokostbuffet, eftermiddagskage og frugt, samt kaffe, the og vand ad libitum i løbet af dagen.

 

Overnatning er ikke inkluderet, men du kan få rabat på Scandic Sydhavnen. Rabatkode fremsendes ved tilmelding.

 

Tilmeldingen er bindende, men kan overdrages til andre.

 

Program:

Undervisningen skifter mellem gennemgang af emnet, dialog og øvelser.

 

Indhold i modul 1:

 • Up-to-date med stress / forstå stress
 • Stresscoaching og principperne bag
 • Et typisk stresscoachingforløb
 • Redskaber til dig som coach
 • Redskaber til den stressede
 • Din mentale indgang til stresscoachingen
 • Praktisk stresscoaching – session for session – del 1
 • Hvornår du ikke bør give stresscoaching
 • Øvelser
 • Opgaver til modul 2

 

Indhold i modul 2:

 • Opfølgning fra modul 1
 • Dybere forståelse af stress og stresscoaching
 • Stress og personlighed
 • Specielle situationer
 • Stress og sygemelding
 • Stress og arbejdsmiljø
 • Praktisk stresscoaching – session for session – del 2
 • Øvelser
 • Prøve

 

Du skal desuden gennemføre ti træningssamtaler indenfor tre måneder efter start.

 

Certifikat

Eksamens­bevis

Kursus­bevis

Hvis du i forvejen er certificeret coach, NLP Master, har en psykoterapeutisk eller hypnoterapeutisk uddannelse, er sygeplejerske, læge eller psykolog, fra en anerkendt uddannelse, vil du ved gennemført uddannelse og beståede prøver få udstedt et certifikat på, at du er certificeret stresscoach.

 

Hvis du i forvejen har en akademiuddannelse i coaching, en relevant bacheloruddannelse eller relevant kandidatgrad, vil du ved gennemført uddannelse og beståede prøver få udstedt et bevis på, at du er eksamineret stresscoach.

 

Hvis du ikke opfylder ovenstående betingelse, vil du ved gennemført uddannelse og beståede prøver få udstedt et kursusbevis på, at du har gennemført stresscoachuddannelsen og bestået de efterfølgende prøver.

 

Et kursusbevis eller et eksamensbevis kan indenfor et år konverteres til et certifikat, når/hvis du senere opfylder betingelserne.

Du kan tilmelde dig ved at udfylde skemaet under:
Tilmelding

Et par udtalelse til

Jeg vil gerne takke dig endnu engang, for den helt igennem fantastiske uddannelse du har givet mig. Jeg glæder mig dagligt over, alle de enestående værktøjer jeg har fået, til at hjælpe så mange mennesker – det er noget af det bedste der er sket for mig.

- Katja Bladt - www.katjabladt.dk.

 

Jeg kan varmt anbefale, at tage din uddannelse hos Bjarne, han jeg uroligt dygtigt på sit felt. Jeg er selv certificeret hos Forebyg Stress.

- Gitte Langkilde - gittelangkilde.dk

Til toppen af siden >

StressTelefonenStress-
Tele-
fonen >

 

Ring til os og få en gratis snak om stress.

 

Næste gang er  

Se flere tider >

   
   
   
   

Fantastisk berigende. Jeg er fuldt ud tilfreds!"

- Sys Belinda Christiansen

Rigtigt godt kursus, som jeg er virkelig glad for at have deltaget på - Tak!"

- Maria Hansen-

"Meget meningsfyldt og praktisk anvendeligt. Gode værktøjer og fint overblik. Super Inspirerende."

- Marianne Koster-

stress

"Super kursus med meget spændende og relevante metoder til at håndtere og afhjælpe stress, samt skabe balance i folks liv."

- Alex Langfred-

Du har en god og behagelig måde at servere tingene på. Jeg har fået min viden puttet i kasser og fået et fast forløb at gå efter. Det er meget konstruktivt."

- Lykke Zina Olsen-

Kanonkursus. Jeg starter i morgen."

- Allan Jensen-

Super, tak for et godt kursus"

- Jesper Skytte

Meget inspirerende. Et tiltalende, enkelt og praktisk koncept."

- Birgit Primdahl

"Dejligt tilgængeligt stresscoachingforløb, som kan benyttes med det samme"

- Susanne Jørgensen

Inspirerende. Kribler i mig for at komme igang med området."

- Bjørn Oxenløve

Kontakt >

Artikler >

Litteratur >

Stress test >

Referencer >

Presse >

 

Login >

KONTAKT OS

Vi er her for at hjælpe jer/dig, lige som vi har hjulpet mange andre.

Du er altid velkommen til at kontakte os på vores Kontaktformular, e-mail: info@forebygstress.dk eller på telefon: 20 70 80 50.

 

Se mere om virksomheden Forebyg Stress ApS

 

Forebyg Stress ApS

Havneholmen 80, 4.tv.

1561 København V

 

Tel: 20708050

E-mail: info@forebygstress.dk

CVR nr. 29625611

 

© Forebyg Stress ApS

Se også:

 

Kontakt >

Om Forebyg Stress >

Om Bjarne Toftegård >

Stresstesten>

Litteratur >

For pressen >

Login >

 

Forebyg Stress ApS

Havneholmen 80, 4.tv.

1561 København V

Tel: 20708050

info@forebygstress.dk

 

CVR nr. 29625611