Stress - forstå, håndter og forebyg stress privat og på arbejdspladsen

nyhedsbrev

og gratis materiale

Persondatapolitik
  

Bjarne Toftegård - Blog

Hvor kommer stressen fra?

Nogle gange er stressårsagerne specifikke og tydeligt. Men begrebet "mange bække små” gælder også for stress. I mange tilfælde er det ikke enkeltstående store stressårsager, der leder til en alvorlig stress, men mange små ting.

Stressårsager

Når vi taler om stress, tænker vi ofte på arbejdsrelateret stress. Dette er også en væsentlig stressårsag for mange mennesker. Arbejdet kan f.eks. give stress, hvis det psykiske arbejdsmiljø ikke er godt, hvis der er et stort pres, hvis der er mange ændringer, hvis det, vi laver, ikke passer med vores værdier, osv.

 

Stress kan også komme fra mange andre fronter. Ofte er der også stress i privatlivet. Det kan være konflikter, børn, rudekuverter, osv. Mange mennesker bliver også stressede f.eks. ude i trafikken.

 

En tredje meget almindelig årsag er, at stress kan komme fra vores egne tanker. Der behøver nemlig ikke at være nogen udefrakommende årsag, for at give os stress. Vores egen tanker kan være nok til at give alvorlig stress. Det kan være tanker om konsekvenser, bekymringer, utilfredsstillende livsvilkår, osv.

 

En fjerde årsag kan være ”smitte”. Stress smitter. En stresset chef kan stresse en hel afdeling. En stress medarbejder kan stresse sine kollegaer. En stresset forælder kan stresse sine børn. Osv.

 

Stressårsager eller stressfaktorer kaldes medicinsk for ”stressorer”.

Stress er individuel

Vi mennesker er forskellige, og vi bliver ikke alle stresset af de samme årsager. Nogle stressårsager er generelt stressende. Men faktisk, så kan noget, der stresser en person, fjerne stress hos en anden. Og omvendt. Når man går ind og skal lave stressforebyggelse og stresshåndtering, er man ofte nødt til at tage individuelle hensyn. 

 

Alvorlig stress kan ramme hvem som helst, hvis forholdene er ugunstige. For mange mennesker kommer alvorlig stress som en overraskelse, da de ikke troede, at det kunne ”ramme” dem.

Stress opstår ...

Sammenfatter kan man sige: Stress opstår, når det, vi oplever, gør eller tænker, er i konflikt med vores mål, muligheder, evner, værdier eller personlighed. Dette sker i vid udstrækning ubevidst.

Forstå stress

Vidste ud at: Stress er naturligt. Alle kan blive alvorligt stressede. At du har en række stresssymptomer. Læs mere om:

StressTelefonenStress-
Tele-
fonen >

 

Ring til os og få en gratis snak om stress.

 

Næste gang er  

Se flere tider >

   
   
   
   

"Stress kan komme fra mange forskellige steder."

- Bjarne Toftegård

Kontakt >

Artikler >

Litteratur >

Stress test >

Referencer >

Presse >

 

Login >

KONTAKT OS

Vi er her for at hjælpe jer/dig, lige som vi har hjulpet mange andre.

Du er altid velkommen til at kontakte os på vores Kontaktformular, e-mail: info@forebygstress.dk eller på telefon: 20 70 80 50.

 

Se mere om virksomheden Forebyg Stress ApS

 

Forebyg Stress ApS

Hammerensgade 1, 2.sal

1267 København K

 

Tel: 20708050

E-mail: info@forebygstress.dk

CVR nr. 29625611

 

© Forebyg Stress ApS

Se også:

 

Kontakt >

Om Forebyg Stress >

Om Bjarne Toftegård >

Stresstesten>

Litteratur >

For pressen >

Login >

 

Forebyg Stress ApS

Hammerensgade 1, 2.sal

1267 København K

 

Tel: 20708050

info@forebygstress.dk

 

CVR nr. 29625611